Ce meserii pot învăța tinerii din Peștișani

Primarul din comuna gorjeană Peștișani a avut discuții cu managerul CE Oltenia, Sorin Boza, pentru înființarea unei clase de sudori de anul viitor la liceul din localitate. “Am avut o discuție cu directorul Complexului Energetic Oltenia, pentru ca de anul viitor la Peștișani să facem împreună o clasă în sistem dual, care să specializeze sudori. Este mare nevoie de sudori pe piața muncii”, a spus Cosmin Pigui.

Nu este singura meserie pe care o pot învăța tinerii din localitate. “La ora actuală avem o profesională de mecanici auto și mai vrem de ca anul viitor să facem o postliceală pe turism, întrucât strategia mea de a dezvolta comuna Peștișani se bazează pe turism”, a mai spus Pigui.

Elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” din localitatea Peștișani vor beneficia din acest an și de servicii medicale și stomatologice chiar la ei în școală. Două cabinete au fost amenajate în cadrul unității de învățământ, iar autoritățile le-au inaugurat sâmbătă, cu două zile înainte să înceapă anul școlar.

Tot sâmbătă a fost inaugurat și căminul cultural din satul Brădiceni, care a fost reabilitat.

Vizualizări: 2,968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: