Gâlceavă pe posturile ascunse din învăţământ

Scandalul posturilor din învăţământul gorjean atinge cote aproape nemaiîntâlnite în alte judeţele ale ţării. Aproape în nicio şcoală din Gorj nu e linişte din cauza posturilor şi catedrelor împărţite dacă nu pe pile, pe criterii politice. La Albeni, actualul şi fostul director de şcoală se acuză reciproc de ilegalităţi, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj tace şi se face că nu vede.

Fostul director al Şcolii Gimnaziale Nr.1 din Albeni, Vasile Popescu Sorin, o acuză pe actuala directoare, Oana Botanciu, că a ţinut ascunsă catedra de limba engleză pentru a-i putea oferi un post unei apropiate, care de altfel este profesoară de limba română, nicidecum de engleză. Vasile Popescu Sorin spune că directoarea a ţinut cele 14 ore ascunse, fără a le transmite către ISJ în vederea ocupării de către un candidat care a susţinut în acest an examen de titularizare la engleză. „Dânsa nu a scos în lista mobilităţilor aceste ore şi ne-am pomenit pe 11 septembrie cu o doamnă profesoară că a venit pe catedra de limba engleză, deşi ea a susţinut examen de titularizare pe limba română şi a luat nota 5. Am sesizat şi ISJ, pentru că orele de engleză nu au fost date în nicio şedinţă publică”, a declarat Vasile Popescu Sorin, fostul directorul al Şcolii Gimnaziale Nr.1 din Albeni. Fostul director susţine că aceste ore ar fi rămas libere după ce titularul, Georgiana Roşca, a intrat în concediu pentru creşterea copilului.

Acuzaţii respinse

Numai că acesta este contrazis de actualul director care mărturiseşte că orele n-au fost scoase în listă pentru că titularul este în concediu medical, şi nu de creştere copil. „Este în concediu medical până în luna octombrie. În octombrie poate reveni la serviciu, dacă doreşte, că este postul lui. Încă nu a intrat în concediu de creştere a copilului, nu ştiu când intră, dânsa face cerere. Eu trebuia să am om la clasă şi două săptămâni sau trei, cât mai durează concediul medical, am găsit un om capabil şi am dispus să stea această perioadă. Când se întoarce titularul, bineînţeles că suplinitorul pleacă”, a declarat Oana Botanciu, directorul Şcolii Gimnaziale Nr.1 din Albeni. Actuala directoare spune că tânăra profesoară a susţinut concurs pe limba engleză în 6 septembrie, iar încadrarea a avut loc pe 11 septembrie, aceasta obţinând şi cea mai mare notă la concursul judeţean.

Angajare fără concurs

Surprinzător este faptul că această profesoară predă pentru al patrulea an în această şcoală limba engleză, deşi la bază este profesoară de română. Continuitatea i-a fost acordată de fostul director, spune Botanciu. „Cum a fost doamna angajată de fostul director fără concurs la limba engleză?! Dânsa a dat concurs de titularizare la română în anul 2014, iar în anii 2014-2015, 2015-2016, dânsa a avut continuitate fără concurs de limba engleză, specialitatea postului. Cum o fi obţinut continuitatea de la fostul director? Acum stă cu concurs pe limba engleză, stă legal”, a declarat Oana Botanciu, actualul director al şcolii din Albeni. 

Vizualizări: 2,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: