Gard care împarte în două Cimitirul Eroilor. Motivul!

Cimitirul Eroilor din municipiul Târgu Jiu a fost împărțit în două de primărie, la solicitarea Ministerului Apărării Naționale (MApN). Astfel, vor fi delimitate locurile de veci ale militarilor de cele ale eroilor. Primăria Târgu Jiu a alocat o sumă uriașă pentru aceste amenajări.
Reprezentanţii societăţii Edilitara Public spun că împărțirea Cimitirului Eroilor, prin delimitarea mormintelor eroilor de cele ale militarilor cu un gard despărțitor, a fost solicitată de MApN. Astfel, autoritățile s-au și pus pe treabă, mai ales că în data de 28 octombrie vor avea loc manifestări aici. Atunci autoritățile locale dar și centrale vor comemora eroii căzuți pe front cu ocazia împlinirii unui secol de la intrarea României în Primul Război Mondial. "Se va despărți. Cimitirul Eroilor va rămâne în partea dreaptă, iar în partea stângă va rămâne cimitirul municipal, este intrare separată pentru cei din cimitirul militar", a declarat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara a Consiliului Local Târgu Jiu.
Pentru acest eveniment autoritățile locale au alocat suma de 130 mii lei, bani de la bugetul local al municipiului. Sunt efectuate în prezent lucrări de reasfaltare a aleilor deteriorate, de montare a gardului despărțitor și alte lucrări edilitar-gspodărești. Au fost tăiați și șase arbori uscați din cimitir cu acest prilej.
Circa 250 de eroi sunt îngropați în acest cimitir, printre ei fiind și foști militari ruși, mormintele acestora din urmă fiind puse într-un loc separat de celelalte.

Galerie foto





Vizualizări: 513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: