Efectul CEO! O primărie a rămas fără bani de salarii

O primărie din Gorj abia mai poate să plătească salariile funcționarilor. Este vorba de Dragotești, care se confruntă cu mari probleme financiare din cauza închiderii unor capacități ale Complexului Energetic Oltenia și, implicit, scăderea numărului salariaților. La Dragotești, veniturile au scăzut anul acesta cu 30%, a spus primarul Vili Pasăre. Pentru achitarea salariilor s-a făcut o rectificare bugetară, dar problema va reveni până la finalul anului. 

Autoritățile locale din comuna Dragotești spun ca abia au reușit să plateasca luna asta salariile personalului din primărie. Asta se întâmplă datorită închiderii minei din localitate dar și a restructurărilor de personal care au avut lor în minerit. "Suntem într-o situație foarte urâtă, ne-a scăzut bugetul în proporție de 30%, trăim numai din deducere suplimentară de la CEO. Complexul, pe lângă faptul că are problemele care le are, la noi mina Dragotești și-a închis porțile, scăzându-ne bugetul, automat suntem afectați. Și la salarii, trebuie să ținem cont că aproape 50% din angajați nu ne-am luat salariile la timp", a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragotești. Salariile trebuiau încasate de angajații primăriei în data de 12 septembrie. Le-au primit, mai târziu, după ce a fost făcută o rectificare a bugetului.

La Dragoteşti, circa 200 de localnici mai lucrează la CE Oltenia din cei circa 600 câți prestau înainte activitate. "Primeam de la CEO în jur de 80 mii-85 mii lei pe lună iar din ianuarie suntem undeva la 55 mii-57mii lei, depinde de lună. Numai salariile noastre se ridică la 52 mii lei. A scăzut numărul de angajați și cu închiderea minei deducerea suplimentară nu ne mai revine nouă. Trebuie să atragem investitori dar de unde să-i tragem? La nivel național e o problemă asta, nu numai la noi", a mai spus primarul din Dragotești.

Cu astfel de probleme se confruntă cam toate primăriile unde Complexul Energetic Oltenia desfășoară activitate. Asta pentru că de unitatea energetică depind zeci de mii de gorjeni, sute de societăți colaboratoare și salariații lor, și cam tot Gorjul, în general.

Vizualizări: 1,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: