Drumul spre Mănăstirea Dealu Mare, reabilitat

Creștinii gorjeni dar și turiștii care vor să viziteze Mănăstirea Dealu Mare din comuna Borăscu vor putea ajunge mult mai repede la lacașul de cult. Autoritățile locale au obținut finanțare pentru asfaltarea drumului de acces, lucrarea fiind aproape de finalizare. Odată ajunși la mănăstire, imaginea de care se bucură vizitatorii este una de vis.

Numărul turiștilor care calcă pragul mănăstirii a crescut după modernizarea șoselei, spun autoritățile. La Mănăstirea Dealu Mare, o capodoperă arhitecturală, sunt zece măicuțe. "Mănăstirea este într-o zonă pitorească și benefică pentru toți credincioșii. Eu voiam să dezvolt un proiect pe un program monahal, să încercăm ca această mănăstire să o prindem într-un program turistic", a mai spus primarul comunei Borăscu.  

Investiţie de trei milioane de lei

Drumul de acces, de circa 4 km, a fost asfaltat, astfel că din sat se poate ajunge în câteva minute. Investiția prevede și reabilitarea unui pod, realizarea unor podețe și de rigole de preluare a apelor pluviale. "Lucrarea este aproape 90% realizată. Mai sunt doar câteva mici lucrări la această investiție. Mă bucur foarte mult pentru aceste realizări pentru că drumul de acces era foarte greu către mănăstire, atât pentru enoriașii care mergeau la slujbă precum și pentru măicuțele care slujesc la această mănăstire", a declarat Constantin Țucu, primarul comunei Borăscu.

Investiția a fost realizată cu finanțare guvernamentală și se ridică la peste trei milioane de lei. Lucrarea face parte dintr-un program finanțat prin Ministerul Dezvoltării care prevede asfaltarea a 10 km de drum din Borăscu. Mai sunt de asfaltat circa 250 de metri din drum până la mănăstire, care se află pe teritoriul administrativ al orașului Turceni. Autoritățile locale din Borăscu au făcut demersuri la administrația locală a orașului astfel încât în viitorul apropiat să fie modernizat și acel tronson de drum.  

Galerie foto





Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: