Gaşca proxenetului Breazu rămâne după gratii

Tinerii pe care procurorii DIICOT Gorj i-au trimis în judecată la sfârşitul anului trecut într-un dosar de proxenetism şi trafic de minori vor rămâne în spatele gratiilor şi în următoarele săptămâni. Mandatele lor au fost prelungite la finalul lunii decembrie de Tribunalul Gorj, dar inculpaţii au contestat verdictul şi au sperat că la Curtea de Apel Craiova li se va face „dreptate”.

Magistraţii din Bănie au respins vineri toate contestaţiile depuse de cei în cauză şi, astfel, Constantin Costinel Breazu, fost Grecu, cunoscut şi ca „Îngerul Negru”, rămâne pe mai departe în arestul IPJ Gorj împreună cu Elena Andreea Grecu şi Dumitru Daniel Stănoiu, care era oricum în puşcărie după ce a fost condamnat într-un alt dosar, de trafic de droguri.

Un alt inculpat din dosar, Grigore Cătălin Romanescu, rămâne şi el în arest la domiciliu, după ce măsura respectivă a fost prelungită de magistraţi. Toţi au fost încătuşaţi în luna noiembrie 2017, în urma unor descinderi ale anchetatorilor. Inculpaţii sunt acuzaţi că au ademenit mai multe minore, din Bumbeşti Jiu, în special, cu excursii în Italia, fetele fiind obligate, de fapt, să se prostitueze odată ce treceau graniţa. Veniturile de zeci de mii de euro îi ajutau pe proxeneţi să cumpere ulterior maşini second-hand pe care le aduceau în ţară şi le revindeau, dând astfel o tentă de legalitate banilor negri pe care îi obţineau din activitatea ilegală desfăşurată peste hotare.

Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: