Condamnare pentru un fost șef de Direcție Silvică

Noul an nu a început deloc bine pentru fostul șef al Direcției Silvice Mehedinți, Victor Paulescu, după ce judecătorii din Motru l-au condamnat la sfârșitul lui 2017 la închisoare cu suspendare. Dosarul a vizat modul în care acesta a dobândit o suprafață de teren forestier pe raza județului Gorj, pentru două dintre capetele de acuzare care i-au fost aduse acesta fiind achitat.

Abuz în serviciu și fals intelectual sunt acuzațiile pentru care a fost dispusă achitarea inculpatului, condamnarea fiind dată pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, precum și pentru conflict de interese. Un an de zile, prin contopire, este pedeapsa primită de Paulescu, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare.

Magistrații au mai dispus și ca vreme de 10 ani de la rămânerea definitivă a sentinței, inculpatul să nu poată ocupa vreo funcție publică, în trecut Paulescu fiind susținut de PSD pentru a deveni primar la Baia de Aramă.

Verdictul judecătorilor de la Motru l-a vizat și pe Sevastian Pociovălișteanu, un expert topograf condamnat acum la 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Executarea pedepsei a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care, de asemenea, și acest inculpat trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare. Asta presupune că el trebuie să își justifice veniturile, să anunțe orice plecare de la domiciliu mai mare de 8 zile și să se pronunțe periodic la Serviciul de Probațiune Gorj. Ambii inculpați au fost obligați de magistrați să suporte în total cheltuieli judiciare de 12.000 de lei către statul român.

Instanța a mai dispus acum desființarea sechestrului asigurător instituit de procurori pe suprafața de pădure aflată în litigiu și, de asemenea, mai multe expertize au fost anulate. „Desfiinţează sechestrul asigurător instituit asupra suprafeţei de 29,4 ha teren cu vegetaţie forestieră aflat în proprietatea inculpatului Paulescu Victor situat pe raza Ocolului Silvic Baia de Aramă judeţul Mehedinţi în Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Padeş, judeţul Gorj”, se mai arată în hotărârea judecătorească ce nu este definitivă.

Vizualizări: 2,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: