Proxeneți trimiși în judecată. „Îngerul Negru” ademenea tinere cu excursii în Italia

Cinci persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Gorj într-un dosar de proxenetism în care au fost făcute descinderi și arestări preventive în cursul lunii noiembrie 2017. Lider al grupării respective a fost considerat Costinel Constantin Breazu, fost Grecu, zis și „Îngerul Negru”.

El i-a coordonat pe Cătălin Grigore Romanescu și pe Daniel Dumitru Stănoiu, cel din urmă fiind arestat în urmă cu un an și ceva de procurorii DIICOT Constanța într-un dosar de trafic de droguri în care a primit și o condamnare definitivă alături de alți gorjeni ce au fost săltați în urma unui flagrant organizat la București.

Ion Breazu și Elena Andreea Grecu sunt cei care completează lista inculpaților. Aceștia sunt acuzați că ademeneau tinere din Bumbești Jiu cu excursii în Italia, după care fetele, inclusiv minore, erau obligate să se prostitueze, câștigurile lor fiind de ordinul zecilor de mii de euro. Banii erau investiți în mașini second hand care erau revândute ulterior în România, sumele câștigate ilegal fiind spălate astfel destul de ușor pentru a căpăta o aparență de legalitate. Dosarul va fi judecat anul acesta la Tribunalul Gorj, deocamdată fiind în procedura de cameră preliminară, unde un judecător de drepturi și libertăți va analiza probele strânse de procurori și va dispune în privința acestora.

Vizualizări: 2,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: