Giorgi, către oficialii CEO: Să închidă robinetul!

A ratat contracte pentru că are datorii neplătite către stat. Este situația în care se regăsește societatea Minprest care nu și-a achitat datoriile către bugetul de stat, ce se ridică la aproape 4 milioane de lei. Firma a fost descalificată la licitații chiar și de Complexul Energetic Oltenia care trebuie să-i vireze bani în cont.

Gabriel Giorgi, directorul Minprest, a explicat totuși că a început să se orienteze spre alte județe mai ales că, recent, a participat la o licitație în Vrancea, unde suma este mai mare pentru același serviciu prestat pentru compania energetică din Gorj. “Am participat la o licitație în Vrancea. Pe aceeași activitate prestată la CEO, era alocată o sumă de zece ori mai mare. Am pierdut contracte din cauza conturilor blocate. Am fost descalificați la licitații. Inclusiv Complexul Energetic Oltenia ne-a descalificat pentru că aveam dări neplătite către stat pentru că ei nu ne-au dat banii. Nu este normal. Prin această descalificare, tot tu pierzi pentru că pierzi acel dividend care se întoarce de pe urma profitului”, a spus Giorgi.

Managerul Minprest e supărat și că obțin contracte în Gorj firme din afara județului, deși calitatea serviciilor oferite este una îndoielnică. „Cei din eșaloanele 2 și 3 blochează, dau drumul la documentație, nu o mai pot retrage. Când știi că legea îți permite să vii la Minprest să ceri direct, să spui care este bugetul, faceți ofertă, ne încadrăm, nu ne încadrăm. Ei fac total pe dos! Vin firme din afara județului și prestează acele servicii și nu le prestează din punctul de vedere al calității nici măcar la jumătate din cât facem noi. La împăduriri, de exemplu, noi am plantat 60 de hectare în 17 zile și firma n-a fost în stare să planteze 60 de hectare în două luni și au mutat lucrările în toamnă. Trebuie să se închidă robinetul astfel încât să genereze o reducere de cheltuieli astfel încât să nu mai fie pierderile acestea care sunt în CEO”, a mai spus Gabriel Giorgi, la Radio Accent.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: