Golea i-a scris lui Boza: „Este prizonierul obiceiurilor vechi”

Sindicatul „Minerul” Rovinari-Pinoasa a cerut conducerii Complexului Energetic Oltenia să dispună „o analiză a modului cum s-a realizat armonizarea salarială pe locurile de muncă din cariera Tismana”. Sesizarea lui Marin Golea a fost făcută în 22 februarie, înainte de aprobarea listelor, şi dată acum publicităţii.

Potrivit lui Golea, 95 de salariaţi cu venituri foarte mici au primit la armonizare sume între 9 şi 50 de lei. În schimb, conducătorii de formaţii de lucru au primit câte cinci clase de salarizare, adică un plus de câteva sute de lei lunar. Golea mai susţine în sesizare că banii nu au ajuns la oamenii care muncesc în carieră, ci la secretare, inspectori de personal, dispeceri şi... rubedenii.

Golea spune că şefii de sectoare sunt cei care au făcut tabelele. „La stabilirea criteriilor pentru armonizare am participat şi am constatat cu stupoare că deja şefii de sectoare aveau tabele cu propuneri pentru salariaţi, fără să stabilească protocoalele cu sindicatele şi fără consultarea cu conducătorii de formaţie. Cum pot aprecia implicarea salariaţilor în procesul de producţie şefii de sectoare care lucrează numai de zi, ignorând total CFL-iştii”, se arată în sesizarea adresată managerului Sorin Boza şi directorului de Resurse Umane, Daniel Olaru.

Un inginer şef este vizat direct în sesizarea lui Golea: „Inginerul şef Dănescu este prizonierul obiceiurilor vechi ale conducătorilor din carieră, aceştia insistând în a crea instabilitate, datorită apartenenţei sindicale, şefii de sectoare fiind cei care nu au consultat conducătorii de formaţie în vederea unei bune armonizări, mizând şi pe faptul că dl. Dănescu este numit recent pe post”.

Golea aştepta de la conducerea companiei să nu aprobe listele care nu aveau semnăturile tuturor liderilor sindicali. Listele au fost aprobate la sfârşitul lunii februarie.

Vizualizări: 1,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: