Provocare pentru CEO: Aceeaşi producţie, mai multe reparaţii

Dan Vasile, membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia, a spus că societatea trebuie să producă în 2018 circa 15TW, la fel ca anul trecut, dar în condiţiile în care vor fi mai multe lucrări de investiţii şi mentenanţă, ceea ce înseamnă grupuri energetice oprite.

Dan Vasile a spus că provocarea acestui an este să realizeze aceeaşi producţie, dar în paralel să facă mai multe investiţii. „Avem prevăzut pentru acest an tot 15 TW, ca şi anul trecut. O să îi facem, deşi în acest an avem mai multe lucrări de mentenanţă programate, mai multe lucrări de investiţii pe grupurile energetice, care vor avea un impact asupra funcţionării şi disponibilităţii grupurilor energetice”.

Investiţiile vor duce însă la o performanţă mai bună a grupurilor energetice. „Am mărit ritmul investiţiei de la grupul 5 Rovinari, trebuie se încadrăm în termenul propus. Şi la Turceni, şi la Craiova II, lucrările din acest an vor duce la o îmbunătăţire a performanţei grupurilor energetice”, a spus Dan Vasile.

Acesta a menţionat că anul trecut a fost un indice de disponibilitate foarte bun al grupurilor: „A mers bine termocentrala Işalniţa, mai ales după investiţiile care au fost făcute la grupul 7, care au dus la scăderea consumului specific de cărbune. A fost un indice foarte bun de disponibilitate a grupurilor la Rovinari, aproape 98%”.

Dan Vasile a mai spus în conferinţa de presă că societatea a depăşit iarna fără probleme majore: „Am răspuns la toate comenzile dispecerului energetic naţional, inclusiv în perioada geroasă. Stocurile de cărbune ne-au permis să nu avem nicio întrerupere”.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: