Golea: Liderii lui Ciurel au pierdut 50 de lei nu au câştigat

Liderul sindical din bazinul Rovinari Marin Golea spune că sindicaliştii conduşi de Ion Ruşeţ s-au lăudat degeaba că au câştigat primă de 800 de lei de Paşti şi că în realitate au pierdut 50 de lei. Golea spune că în Contractul Colectiv de Muncă (CCM), negociat în 2013, este prevăzut ca prima să fie la nivelul salariului minim pe economie, adică 850 de lei. Mai mult, Golea spune că Ion Ruşeţ nu mai ştie să negocieze, iar Gabriel Căldăruşe nu a ştiut niciodată.

Liderii recunoscuţi de conducerea CE Oltenia au anunţat că minerii şi energeticienii vor primi tichete cadou de Paşti în valoare de 800 de lei, mai mult cu 100 de lei cât au luat anul trecut. „Îmi pare rău dacă aşa s-a înţeles că au obţinut majorarea cu 100 de lei a primelor de Paşti. Pentru că dumnealor nu au experienţă şi au mers la o întâlnire sau probabil şi-au însuşit ce a dorit administraţia pentru că cei 800 de lei au fost negociaţi de anul trecut dar acordarea lor se făcea în trei tranşe. Dacă îmi fac dovada că la 151 miliarde ei, cât a negociat Golea anul trecut, ei au pus un leu pentru tichete plec şi mă duc acasă. Cei 100 de lei pe care trebuiau să-i dea de ziua meseriei îi dau acum pentru că sunt sigur că domnul Pităroiu nu are nici un leu de tichete în buget. Prima de Paşti trebuia să fie de 850 de lei pentru că se face o raportare la salariul minim pe economie. Să spună realitatea, ei coafează să dăm bine la alegeri, să nu arătăm adevărat situaţie în care se găseşte CE Oltenia“, a declarat Marin Golea.

Atac la Căldăruşe şi Ruşeţ

Liderul Sindicatului Rovinari-Pinoasa i-a criticat şi pe Ion Ruşeţ şi Gabriel Căldăruşe. „Încearcă să lase impresia că sunt buni sindicalişti. Au fost cu mine la negocieri nu au scos două vorbe.  Sunt vai de capul lor. Ce să ştie Căldăruşe? Domnul Ruşeţ a pierdut deprinderea asta de a negocia, dumnealui este un purtător de cuvânt. În faţa directorului general stau aceşti sindicalişti care nu ştiu decât să dea din cap şi să se încline“, a declarat Marin Golea. El a continuat atacurile la adresa lui Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Rovinari. „L-a interesat libertatea de a nu veni la serviciu, de a poza în amic cu directorul general. Ştiţi cum este el? Aţi văzut cum e o cale ferată, atât are el orizont deschis din punct de vedere sindical ce însemna distanţa dintre şinele de pe calea ferată“.

REACŢIE

În replică, Căldăruşe a declarat că de fapt Golea ar fi negociat primă de 700 de lei. Liderul SMER a lansat şi el un atac solicitându-i lui Golea să scoată maşina pe care ar fi cumpărat-o din banii minerilor.

MITING

Sindicalistul Constantin Mitrescu crede că şefii CEO au majorat prima de Paşti în urma mitingului FNME de la Târgu-Jiu.„Decizia este o consecință a acțiunilor noastre sindicale care au scos în evidență diminuarea drastică a drepturilor salariale de către actuala conducere a CEO”, a declarat Mitrescu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: