Cu ce se întoarce Călinoiu de la întâlnirile cu investitorii

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a demonstrat, fără să vrea, într-o conferinţă de presă de ce nu se concretizează nicio discuţie cu posibili investitori. El le-a arătat jurnaliştilor că a încercat să atragă investitori pentru Gorj. Dovada a fost maldărul de cărţi de vizită de care dispune Ion Călinoiu. În buzunarul său stau directori de la multinaţionale şi investitori, însă buzunarele gorjenilor sunt goale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj obţine de fiecare dată ceva de la investitorii cu care stă de vorbă: o carte de vizită. Ion Călinoiu a fost recent la Braşov pentru a ridica un trofeu acordat de către o televiziune specializată în emisiunile de modă şi transmisiuni de pe podiumuri, Fashion TV, în cadrul Galei pentru Turism Românesc. De acolo a venit şi cu un teanc de cărţi de vizită pe care le-a primit de la diverşi oameni de afaceri. „Am luat cărţi de vizită de la investitori. Am de exemplu de la Dragoş Anastasiu, care a realizat cele mai frumoase locaţii la nivelul Eurolines Group, Dumitru Constantin, vicepreşedinte la nivelul unei structuri turistice din Bruxelles. Au fost prezenţi şi RCS&RDS, preşedintele. Am avut schimb prin dialogul purtat de experienţă cu primarii din Braşov, din Sinaia, cu reprezentantul investitorului din Delta Dunării. Toate acestea trebuie să fie pe agenda noastră de lucru”, a spus Ion Călinoiu.

Mai puţini turişti

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai făcut referire şi la numărul turiştilor care au vizitat judeţul Gorj. A făcut un apel la operatorii de turism astfel încât “spaţiile turistice să fie mai încăpătoare”. Ultimele statistici arată că spaţiile sunt încăpătoare şi goale pentru că numărul de turişti a scăzut. Conform Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică din judeţul Gorj s-au înregistrat în decembrie 2013 un număr de 4.906 sosiri ale turiştilor, fiind în scădere cu 12,1% faţă de luna decembrie a anului 2012. Preşedintele CJ Gorj spune că de vină pentru dezinteresul turiştilor a fost lipsa zăpezii. “Pe perioada de iarnă au fost probleme, lucrul acesta îl discutam şi cu primarul de la Braşov, de la Sinaia. A fost în scădere deoarece n-a fost zăpadă. Pe perioada de vară sunt convins că vor fi în creştere”, a spus Ion Călinoiu. Chiar şi aşa, tot statisticile arată că, în cea mai de vârf lună, respective luna august, indicele de utilizare a fost de doar 36,8%.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: