Gorj Aero Show- 2021, Stănești - ora a fost schimbată

update: Din cauza prognozei meteo, show-ul aviatic va avea loc la ora 11.00, nu la 17.00. Acesta va ține o oră și jumătate.

Evenimentul din data de 28 august de la Stănești este unul care s-a dovedit de mare interes pentru oameni din întreaga regiune. Acest material are rolul de a lămuri cât mai mult din întrebările pe care doritorii le au. 

Cine este Vasile Craiu, aviatorul căruia îi este dedicat evenimentul?

Vasile Craiu este un pilot născut în Novaci și care este recunoscut ca fiind cel mai bun pilot de vânătoare din Primul Război Mondial. La Stănești vor fi multiple expoziții de tehnică militară aviatică, fotografii documentare, cărți, medalii și alte obiecte interesante.

La ce oră începe evenimentul?

Gorj Aero Show începe la ora 10 și se termină seara, târziu.

Se plătește bilet de intrare?

Nu, intrarea este liberă.

Este vreo posibilitate de transport Târgu Jiu- Stănești?

Da! În data de 28 august, de la ora 9:30, va fi efectuată o cursă specială spre aerodrom din patru stații din Târgu Jiu: Debarcader- Țigarete, Gară, Mall și Piața Mare. Vor fi curse din oră-n oră, până seara. Prețul unui bilet este de 5 lei.

În cazul în care venim cu mașina personală, sunt parcări amenajate?

Da, peste stradă de aerodrom vor fi amenajate mai multe parcări fără plată.

Care sunt restricțiile legate de pandemia de COVID-19?

Respectăm prevederile legale într-un astfel de eveniment, însă totodată am vrut să venim în întâmpinarea oamenilor și vom amenaja două spații de testare rapidă, chiar la intrarea pe aerodrom. Nu este necesare testarea minorilor. Costul unui test rapid este 40 de lei. Credem că spectacolul și tot ce oferă evenimentul, precum și siguranța tuturor, merită acest efort.

Minorii nu trebuie să prezinte nicio dovadă medicală privind COVID-19.

Cei care au vaccin vor avea la ei dovada online a vaccinului.

Este vreo măsură COVID-19 impusă de organizatori?

Nu, niciuna. Toate sunt reguli ale Direcției de Sănătate Publică.

Când este spectacolul aeronautic?

Toată ziua! Serios! Pe tot parcursul zilei vor evolua avioane și vor fi și alte surprize.

Dar avioanele militare?

Show-ul aviatic la care participă avioane militare, MiG-21 LanceR și elicoptere IAR-330, dar și aparate de zbor civile, de la Aeroclubul României, va începe la ora 17:00 și se va încheia la ora 19:00. Totodată, este important de menționat că pot apărea modificări generate de vreme. Dacă se va întâmpla așa vom anunța din timp. Ca să nu ratați nimic cel mai sigur este să fiți la Aerodromul Stănești de la ora 10. Pista este pregătită pentru aterizare și decolare în siguranță.

Vor fi semne distinctive pentru cei care vor intra pe aerodrom?

Fiecare persoană va primi o brățară de acces, ceea ce-i va permite să părăsească locația și să revină în orice moment al zilei.

Cum pot rezerva un zbor cu balonul cu aer cald, cu avionul sau saltul cu parașuta?

Zborurile cu balonul cu aer cald se fac în baza unei rezervări prin completarea unui formular pe pagina de Facebook Gorj Aero Show. În cazul în care locurile s-au ocupat nu veți putea completa. Cât privește zborul cu avionul, proprietarii avioanelor ușoare prezente în eveniment pot efectua zboruri, însă contracost.

Sunt posibilități de consum de mâncare sau răcoritoare?

Da. Va fi amenajată o zonă de mâncare și băutură.

Când începe concertul NOVUS?

NOVUS va urca pe scenă din Stănești de la ora 19. NOVUS este o trupă de tineri talentați, din Târgu Jiu. Îi încurajăm?

Concertul susținut de EMAA și THE MOTANS la ce oră este?

EMAA se va auzi la Stănești de la ora 20:30, iar de la 21:00 The Motans. Concertul nu este cu plată. Pe parcursul zilei atmosfera va fi întreținută de DJ Alin Prandea & Mara Konci.

Va fi foc de artificii?

Da, după concertul The Motans va fi lansat un foc de artificii.

De ce evenimentul are loc pe Aerodromul Stănești?

Pentru că vrem să-l readucem la viață. La ora 10, pe aerodrom vor ateriza 2 aeronave ale Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli (INCAS), care pleacă la 8:30 din București, aceasta fiind, simbolic, prima cursă București-Târgu Jiu.

Aerodromul din Stănești are o istorie aviatică, fiind folosit încă din perioada interbelică. Tot acolo a fost și școală de piloți militari. Este celebră și povestea conform căreia Regele Mihai I a decolat de pe acest aerodrom atunci când a locuit la Dobrița. Gorj Aero Show deschide vrea să arate și oportunitățile unui aerodrom certificat în Gorj.

....................

Organizatori: Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, Aeroclubul României, Primăria Stănești și Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj;

Parteneri: Satul Major al Forțelor Aeriene, Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu "Câmpia Turzii și Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Asociația Aerodrom Barza Târgu Jiu Club Sportiv.

Sponsori principali: Toyota, YMY, Shopping City Târgu Jiu, Decathlon, Radicom, OMV Petrom, Dacorex și Banca Transilvania.

Partener media: KISS FM

Vizualizări: 10,040

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: