Gorj: Expoziție inedită de mașini de epocă 

Zeci de bijuterii pe patru roți au luat ochii privitorilor în cadrul unui eveniment organizat în județul Gorj. Vechi de zeci de ani, mașinile au fost expuse publicului larg pentru a fi fotografiate. De la Dacia 1300 și până la mașini de epocă din anii 60, toate au creat un cadru boem și au făcut deliciul spectatorilor. 
 
Expoziția inedită a fost organizată pe Aerodromul ”Barza” din localitatea gorjeană Dănești. Colecționarii celor mai vechi mașini și-au expus bijuteriile pe patru roți, iar spectatorii s-au bucurat din plin. Dacia 1300, ARO sau Lincoln, toate au făcut deliciul privitorilor. 

”Este interesant. Sunt iubitor al mașinilor, îmi plac mașinile de mic și este foarte interesant. (...)Această expoziție mi se pare foarte interesantă. Este o oportunitate și pentru noi cei tineri ca să vedem mașinile de epocă, cum trăiau bunicii noștri. Stilul acesta american, mai ales că în spatele nostru sunt câteva modele americane. Chiar este o experiență unică. (...) Mi se pare interesantă. Nu am mai fost până acum, este prima dată. În principal, îmi plac Daciile noastre 1300, pentru că știu că oamenii sunt mult mai pasionați față de cei care cumpără mașini străine și au grijă altfel de ele. Se poate vedea că sunt mai aranjate”, au spus câțiva spectatori.  
 
Peste 30 de mașini au fost expuse publicului, iar cea mai veche datează din anii 60. ”Avem de la Dacile noastre până la la cele americane. BMW, Mercedes, Lincoln, Cadrilac, ARO, IMS. Cel mai vechi s-ar putea să fie IMS-ul. Avem și Dacie din 70. IMS-ul din anii 67”, a spus Adrian Gonciulea, organizator.  

Nu doar mașinile au putut fi admirate de spectatori, ci și avioane. ”Am făcut și câteva demonstrații, ne-a ajutat și vremea. A fost totul rapid. A fost făcut totul în 3-4 zile. O parte dintre ei sunt elevii mei, iar o parte au venit din țară din București, Severin. Au venit să ne ajute să bucurăm copiii cu cât mai multe avioane. Noi avem pista într-o stare foarte bună. Avem 5 hangare a câte 3 avioane și piloți licențiați. Anul acesta o să ajungem undeva la 25 de piloți”, a declarat Mihai Merlușcă, proprietarul aerodromului.  
 
Prețul unei mașini de epocă pleacă de la 2.500 de euro și poate ajunge lejer la peste 30.000 de euro. Expoziția este la prima ediție în acest an, iar următoare se anunță a fi la toamnă.  

Vizualizări: 3,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: