Gorj: Încă un deces la Spitalul Județean cauzat de gripă

O femeie de 71 de ani din comuna gorjeană Stănești a murit miercuri, 30 ianuarie, din cauza gripei. Bătrâna s-a stins din viață pe patul de spital, fiind internată la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

A ajuns la spital în data de 12 ianuarie, cu febră, frisoane, vărsături, dispnee și tuse seacă. A fost internată la Secția de Boli Infecțioase cu bronhopeumonie, insuficiență respiratorie, HTA esențială. În a patra zi de la internare, starea femeii s-a agravat.

Bolnava a fost transferată pe secția ATI, în stare extrem de gravă, conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj. ”Pe data de 24.01.2019 i se efectuează un test rapid pentru detectarea virusului gripal, acesta ieșind pozitiv pentru tipul A. Menționăm că bolnava nu a fost vaccinată antigripal. În cursul zilei de 30.01.2019 starea pacientei se agravează, survine stopul cardio-respirator ireversibil la manevrele de reanimare”, au transmis reprezentanții DSP Gorj.

Decesul bătrânei a fost declarat la orele 05:30, diagnosticul privind decesul fiind ”bronhopneumonie asociată cu virus gripal A, cardiomiopatie hipertensivă”.

Este cel de-al doilea deces cauzat de gripă întregistrat la nivelul județului Gorj. Prima victimă a acestui virus a fost o femeie de 51 de ani din Fărcășești.

Vizualizări: 7,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: