Ministrul Sănătății: Suntem la un pas de epidemie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri că 14 persoane au murit până acum din cauza gripei, cel mai recet caz fiind al uni bărbat din Bucureşti care avea şi alte afecţiuni medicale. "Suntem la un pas de epidemie”, a comunicat ministrul.

"În primul rând aş vrea să vă mai dau o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, deci, în acest moment, avem 14 oameni decedaţi din cauza virusului gripal: bărbat de 71 de ani, condiţii medicale preexistente din Bucureşti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri de depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică. Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menţine la acelaşi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare", a afirmat ministrul Sănătăţii la Antena 3.

Sorina Pintea a precizat că direcţiile de Sănătate Publică din judeţe au fost notificate pentru a anunţa Ministeurul Sănătăţii în cazul creşterii numărului de viroze, ea precizând că vaccinarea este cea mai sigură cale pentru prevenirea bolii. (A.A.)

update: În doar câteva ore, numărul deceselor a ajuns la 18.

Vizualizări: 1,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: