Gorj: Restaurante și baruri, închise înainte de Revelion. Trei comune, în scenariul galben

Gorjul se află printre județele cu cele mai puține cazuri de coronavirus, rata de infectare fiind sub 1 la mia de locuitori. Sunt însă trei localități unde autoritățile au impus noi restricții. Comuna Stoina este singura care se mai află în scenariul roșu. Aici, barurile, restaurantele și cafenelele vor fi închise. Este decizia luată pe 29 decembrie, în ședință extraordinară, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj.

La Stoina, incidența cumulată a cazurilor de infectare în ultimele două săptămâni este de 3,97. Restricțiile anti-Covid impuse de autorități vizează perioada 30.12.2020, ora 00.00 – 12.01.2021, ora 24.00. Pe lângă restaurante și cafenele, vor fi închise și sălile de jocuri de noroc. Nu se vor organiza spectacole sau concerte.

În schimb, în comunele Stejari și Alimpești, unde rata de infectare este de 1,70, activitatea restaurantelor și a cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. De asemenea, la o masă nu este permisă aşezarea unui grup mai mare de şase persoane. Pe de altă parte, sunt valabile în continuare restricţiile impuse la nivel naţional, respectiv nu este permisă organizarea de petreceri, iar programul se încheie la ora 23.00.

În alte cinci localități, Căpreni, Lelești, Bîlteni, Bengești-Ciocadia și Rovinari, s-a decis relaxarea măsurilor, incidența cazurilor de coronavirus fiind mai mică de 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori.

În continuare sunt interzise petrecerile şi reuniunile atât în spaţii publice, cât şi în spaţii private, închise şi deschise.

Galerie foto


Vizualizări: 4,721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: