Pregătiri pentru vaccinarea anti-Covid în Gorj. Director: Cadrele medicale au și rețineri

Spitalele din Gorj se pregătesc pentru vaccinarea anti-Covid. Se fac noi liste cu angajații care doresc să se imunizeze, dar procentul este destul de mic în unele unități medicale. Sunt angajați încă sceptici, care preferă să aștepte și să vadă reacțiile care apar în urma administrării serului. Reprezentanții Prefecturii Gorj estimează că, la începutul anului viitor, vor ajunge și în județul nostru primele vaccinuri anti-Covid.

Mai întâi, serul va ajunge la Craiova, după care va fi distribuit în Gorj, către cele opt spitale. „În data de 30 decembrie, la centrul regional din Craiova, se estimează că va sosi o nouă tranșă de vaccinuri, urmând ca acestea să fie distribuite către cele opt spitale din județul Gorj. Prioritate are, în prima etapă, personalul medical, medicii, asistente, personal auxiliar, pe baza unei planificări pe care o vor stabili managerii. Nu putem ști exact câte doze vor ajunge în Gorj. Va depinde de numărul de persoane care vor opta să-și facă acest vaccin. Acesta va fi păstrat în condiții speciale”, a spus subprefectul județului Gorj, Virgil Drăgușin.

Directorii spitalelor au început să refacă listele cu salariații care doresc să se vaccineze. La Motru, de exemplu, sunt multe cadre medicale încă reticente și nu își doresc să se imunizeze în această etapă. „Ne-am pregătit. Așteptăm să vedem când o să înceapă. Sunt informații că vor veni săptămâna aceasta doze de vaccin, dar nu știm exact la ce spitale vor fi distribuite. Sunt și niște rețineri. Nu vrea toată lumea din spital să se vaccineze. Facem liste și așteptăm să vedem exact câți se vaccinează. Reținerea nu știm de unde vine. Vaccinul este o noutate și lumea vrea să se vaccineze alte persoane și să vadă dacă apar reacții adverse”, a spus directorul spitalului din Motru, Alin Efrim.

La fel se întâmplă și în spitalul din orașul Novaci. Directorul dă asigurări că totul este organizat pentru demararea campaniei de imunizare anti-Covid. „S-au luat tabletele. Se face instructajul celor care vor lucra. Suntem pregătiți și așteptăm să vină vaccinul. Au început să se refacă listele cu cei care se vor vaccina. Sunt ceva rețineri, dar fiecare decide pentru el. Este teama aceasta, dar se vor convinge. În câteva zile, vom ști evoluția”, a declarat Emil Grigore, directorul spitalului din Novaci.

Medicii susțin totuși că România ar fi putut achiziționa mai multe doze de vaccin. „Cota repartizată României este ridicol de mică având în vedere că Israelul, peste o zi, își ia patru milioane de doze, că în Franța, prima tranșă a fost de un milion de doze. 150 de doze pe săptămână mi se pare incredibil de puțin pentru a ne opune serios propagării acestui virus. Dacă ne gândim la populația României, că acea imunizare de siguranță ar însemna 60-70% din populația țării, vedeți unde ajungeți cu cele 160 de doze săptămânale”, a spus Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: