Dune 2: SF-ul noii generații!

Aseară am ieșit din sala de cinema după ce am revăzut Dune Partea a doua. Da, mi-a plăcut atât de mult încât am mers și am văzut din nou ultima ecranizare a lui Villeneuve. Nu pot decât să mă gândesc că am trăit în sala de cinema ce au trăit și cei care au văzut prima dată Star Wars sau Avatar, acum mulți ani. “SCI-Fi-ul noii generații” scrie cineva într-o recenzie.. și nu pot decât să îi dau dreptate!


Denis Villeneuve, pe care oricum îl consideram ca fiind maestrul neîncoronat al blockbusterelor epice, continuă să-și consolideze poziția ca unul dintre cei mai promițători regizori ai timpurilor noastre. Comparativ cu prima parte, Dune: Partea a Doua este superioară în orice aspect posibil. De la soundtrack-ul ui Hans Zimmer, care este peste performanța sa premiată cu Oscar, până la aspectele tehnice precum efectele vizuale, designul de producție și montajul - toate sunt pur și simplu excepționale. Să nu uităm de secvențele de acțiune, care sunt atât de intense încât îți vine să dai skip câteva secunde doar ca să vezi mai repede ce se întâmplă. 

Filmul continuă povestea tânărului Paul Atreides și a luptei sale în vastul și periculosul univers "Dune". După asasinarea tatălui său, Ducele Leto Atreides, în prima parte, Paul, interpretat magistral de Timothée Chalamet, devine tot mai implicat în viața și luptele poporului Fremen de pe Arrakis. Fără îndoială, revelația filmului este Austin Butler, în rolul lui Feyd-Rautha. Sunt câteva secvențe alb-negru care te fac să ai impresia că ești într-un complet alt film, iar Austin arată ca personajul principal al unui film Horror.

Distribuție:

Timothée Chalamet joacă rolul lui Paul "Muad'Dib" Atreides, ducele exilat al Casei Atreides.

Zendaya este Chani, o tânără luptătoare Fremen.

Rebecca Ferguson interpretează rolul Lady Jessica, mama lui Paul.

Josh Brolin revine în rolul lui Gurney Halleck, fostul lider militar al Casei Atreides.

Austin Butler este Feyd-Rautha Harkonnen, cel mai tânăr nepot al Baronului Vladimir Harkonnen și moștenitor al Casei Harkonnen.

Florence Pugh apare ca Prințesa Irulan, fiica împăratului.

Dave Bautista joacă rolul lui Glossu Rabban Harkonnen, nepotul Baronului Vladimir Harkonnen și fratele mai mare al lui Feyd-Rautha.

Christopher Walken îl interpretează pe Shaddam IV.

Léa Seydoux este Lady Margot Fenring, o Bene Gesserit și prietenă apropiată a împăratului.

Stellan Skarsgård revine ca Baronul Vladimir Harkonnen, capul Casei Harkonnen, unchiul lui Feyd-Rautha și Glossu Rabban.

Javier Bardem este Stilgar, liderul tribului Fremen de la Sietch Tabr.

Vă recomand să mergeți, dacă aveți oportunitatea, la IMAX. Filmul a fost făcut special pentru o sală de genul.


Ați văzut Dune: Partea a doua? Așteptăm opiniile voastre pe Facebook sau pe Instagram.

Vizualizări: 1,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: