Un gorjean, fost secretar de stat, mort de Covid

Gabriel Lungu, fost secretar de stat în ministerele Muncii și Economiei, a decedat înainte de Crăciun, răpus de Covid-19. Bărbatul avea 51 de ani.

Născut în localitatea Piscoiu, comuna Stejari, judeţul Gorj, Gabriel Lungu a lucrat ca jurist la Prefectura Hunedoara, apoi a fost city manager al Primăriei Lupeni şi consilier la cabinetul senatorului Haralambie Vochiţoiu.

În 2015, Lungu a fost numit secretar de stat în Ministerul Muncii, fiind eliberat din funcție în timpul guvernării tehnocrate. În iulie 2019, gorjeanul a fost numit, din nou, secretar de stat la Ministerul Economiei, de premierul PSD Viorica Dăncilă.

A fost din nou eliberat din funcție, după instalarea guvernului condus de Ludovic Orban. În ultima perioadă, Lungu a activat la Inspecția Muncii, unde a ocupat funcția de șef al Corpului de Control Intern.

Anunțul decesului a fost făcut de deputatul AUR Ringo Dămureanu, prieten al politicianului.
„Gabriel Lungu a fost un copil care a plecat de jos, de la ţară, dintr-o familie săracă, dar demnă, şi a reuşit să ajungă un mare om. Născut în satul natal al soţiei mele, Piscoiu, comuna Stejari, judeţul Gorj, a muncit la CFR, a învăţat toată viaţa, a absolvit Facultatea de Drept, apoi a lucrat la Prefectura Hunedoara, a fost consilier parlamentar, apoi Secretar de Stat la Ministerul Muncii, sub mai mulţi miniştri, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, iar în ultima parte Director general în cadrul Inspecţiei Generale a Muncii. Avea 51 de ani. Timpul nu a mai avut răbdare. Dumnezeu şi-a vrut Îngerul la el…”, a anunțat Dămureanu.

Vizualizări: 7,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: