Gorjean condamnat la închisoare cu executare după o urmărire în trafic

Un gorjean a fost condamnat la o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare cu executare pentru că a condus sub influența alcoolului și fără permis de conducere. Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi contestată.

Gorjeanul mai avea de executat o sentință cu suspendare tot pentru infracțiuni rutiere, astfel că acum a primit o pedeapsă cu executare.

Acesta a fost oprit de un echipaj de Poliție pe strada Calea București din Târgu Jiu.

„Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, un alt echipaj de poliţie, folosind autospeciala din dotare, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, a plecat în urmărirea autoturismului descris mai sus, pe DN67-localitatea Drăgoieni, încercând fără succes să îl determine pe cel aflat la volan să oprească pentru a se supune controlului.

După ce a efectuat mai multe depăşiri neregulamentare pe sectorul respectiv de drum, autorul şi-a continuat deplasarea pe DN 67, reuşindu-se în cele din urmă blocarea acestuia în trafic pe raza comunei Scoarța. „Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică, lucrătorii de poliţie rutieră au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care la ora 00.03, a înregistrat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, la solicitarea agenţilor de circulaţie, inculpatul s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgenţă Tg. Jiu, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, la interval de o oră, pentru stabilirea alcoolemiei.

Din buletinul de alcoolemie toxicologică rezultă că la ora 00.30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,69 g ‰, iar la ora 01.30  avea în sânge o alcoolemie de 1,49 ‰.

În aceeaşi noapte, inculpatul a fost condus la sediul Poliţiei Muncipiului Tg. Jiu, fiind sancţionat contravenţional pentru mai multe încălcări la regimul rutier (efectuarea unor manevre de depăşire nergulamentară a mai multor autoturisme care circulau pe DN67, refuzul de a opri la semnalul regulamentar al lucrătorilor de poliţie rutieră şi neprezentarea actului de identitate şi a permisului de conducere la controlul efectuat)“, se arată în rechizitoriu.

Vizualizări: 1,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: