Un conducător formație de lucru de la CEO, condamnat la închisoare pentru că nu a respectat ordinul de protecție 

Un conducător formație de lucru de la cariera Jilț Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost condamnat de Judecătoria Motru la o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare pentru că nu a respectat un ordin de protecție emis de autorități, după ce acesta și-a agresat soția. 


„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 6 (șase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „nerespectare a ordinului de protecţie”, prev. de art. 47 alin. 2 din Legea 217/2003, cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p.. În baza art. 91 al. 1 şi art. 92 al. 1 Cod pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani pentru inculpat, termen care va începe să curgă de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe“, a stabilit instanța de judecată. 

Angajatul de la CEO este obligat, de asemenea, să efectueze o muncă neremunerată. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Motru, jud. Gorj, pe o perioadă de 60 (şaizeci) de zile lucrătoare. În baza art. 91 al. 4 Cod pen., atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. Constată că inculpatul a fost reţinut pe o durată de 24 ore la data de 10.03.2022“, se mai arată în sentința Judecătorie Motru.


A avut mai multe episoade violente față de soția sa 


Bărbatul și-a recunoscut faptele. Acesta are doi copii cu soția sa. 

Potrivit procurorilor: „Începând din anul 2020, relațiile dintre cei doi soți au devenit tensionate  ca urmare a comportamentului agresiv al inculpatului pe fondul consumului frecvent de băuturi alcoolice, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să părăsească domiciliul comun în  luna octombrie 2021 și să se mute cu chirie, împreună cu fiica sa minoră. Astfel, în luna aprilie 2020, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată, în timp ce se aflau în domiciliul comun, fapt ce a determinat emiterea unui ordin de protecție provizoriu de către organele de poliție, însă ulterior, la data de 16.04.2020,  persoana vătămată  a renunțat la judecarea cererii de emitere a unui ordin de protecție, întocmită pentru ea de către procuror“. Acesta a primit mai multe ordine de restricție în urma unor ieșiri violente față de soția sa. 

„Pe fondul consumului de alcool, în data de 09.03.2022, orele 11,43, inculpatul a mers la locul de muncă al persoanei vătămate, unde aceasta lucra în calitate de gestionar-vânzător, a purtat discuții contradictorii cu ea, a amenințat-o cu săvârșirea de acte de violență, a pătruns după tejgheaua la care se afla și a îmbrâncit-o, fapt ce a determinat-o pe aceasta să anunțe organele de poliție.    

Lucrătorii de poliție au condus inculpatul și persoana vătămată la sediul Poliției, unde au întocmit formularul de risc prevăzut de lege și au emis, la orele 13,00, un ordin de protecție provizoriu împotriva inculpatului, stabilind în sarcina acestuia ca de la această oră să păstreze o distanță minimă de 200 m față de persoana vătămată. După emiterea ordinului de protecție provizoriu, inculpatului i-a fost adus la cunoștință conținutul acestuia, respectiv obligația impusă lui, precum și consecințele nerespectării acesteia. În pofida acestui fapt, la orele 14:00, inculpatul s-a deplasat la blocul unde persoana vătămată locuia cu chirie și a urcat pe casa scării până pe platforma dintre etajele 3 și 4, persoana vătămată locuind la etajul 4, s-a așezat pe treptele dintre aceste etaje și a așteptat-o, consumând un pet de 2 l de bere cu alcool, sub pretextul că voia să își recupereze de la aceasta  cardul privind drepturile bănești de masă, emis de firma la care lucra și pentru a observa la ce oră vine de la serviciu, el bănuind-o de infidelitate. La orele 18:10, persoana vătămată a venit la locuință și urcând pe casa scării până la etajul 3, l-a observat pe inculpat, care stătea pe treptele dintre etajul 3 și etajul 4, fiind sub influența alcoolului și consumând bere. Văzând acest lucru, persoana vătămată a mers la sediul Poliției Motru, a sesizat cele observate și s-a reîntors la locuință împreună cu o patrulă de poliție, care l-a găsit la fața locului pe inculpat, acesta devenind  recalcitrant  în prezența polițiștilor, fapt ce a determinat conducerea sa la sediul, unde i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție provizoriu“, se mai arată în actul de sesizare penală. 

     

Vizualizări: 3,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: