Gorjean luat cu salvarea din Postul de Poliţie

Localnicul din comuna gorjeană Bărbăteşti care acuză poliţiştii din localitate că l-ar fi bătut în momentul în care l-au încătuşat vrea daune morale de la oamenii legii. Bărbatul şi-a scos un certificat medico-legal care atestă că are nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

El s-a ales cu mai multe răni şi cu două coaste rupte. Susţine că totul s-ar fi petrecut duminică seara, în faţa unei secţii de votare din localitatea Bărbăteşti. Membru PNL, omul a fost în secţie şi înainte să fie închisă, iar în jurul orei 21, preşedintele secţiei i-a transmis să iasă din secţie.

Pentru că ar fi refuzat în primă fază, susţinând că nu era ora 21 fix, bărbatul a fost amendat de poliţişti. A ieşit apoi în faţa secţiei şi a intrat în direct, pe Facebook. După câteva minute, s-a trezit că a fost abordat de doi poliţişti chemaţi la faţa locului. „Am vrut să fac un live, pe Facebook, cu rezultatele pe care le-am avut în comună. Sunt la PNL din 2004 şi am vrut să văd ce rezultate a obţinut Iohannis. Eu voiam să văd rezultatele. Eram afară, la poartă. Se vede în imagini. M-a scos afară preşedintele secţiei, mai erau două minute, a închis secţia, m-am dus la poartă şi într-o jumătate de minut a venit Poliţia. Mi-au spus că m-au avertizat de pe zi să nu mă mai duc în secţia de votare. Când au venit ei, se terminase votarea. Era după ora 9 seara. Eram afară. Am stat la poartă. Poliţistul a venit să îmi pună cătuşele. Mi-a fost teamă că mă bat de mă omoară dacă îmi pun cătuşele”, a spus Ion Frumuşelu.

Bărbatul susține că a fost lovit de poliţişti până în momentul în care a fost încătuşat şi dus la secţie. „Au dat cu mine pe jos, mi-au apăsat cu piciorul pe coaste şi atunci mi-a pârâit coastele. Mi-au sucit mâna la spate şi atunci mi-au plesnit. M-am luptat vreo zece minute cu ei în drum ca să nu îmi pună cătuşele”, a mai spus bărbatul.

Când a ajuns în sediul Poliţiei, bărbatul le-a spus agenţilor că se simte rău. Chiar unul dintre poliţişti a sunat la 112. „Este vorba de un apel primit prin 112 pentru un pacient care a fost preluat duminică. Pacientul a fost preluat din postul de Poliţie. Ajuns la faţa locului, echipajul de pe Ambulanţă a preluat pacientul care a refuzat orice tratament. A fost transportat la spitalul din Târgu-Cărbuneşti pentru investigaţii suplimentare. Avea nişte vânătăi, e posibil să fi avut şi ceva coaste rupte, dar nu ştim rezultatul investigaţiilor care au fost făcute mai departe”, a explicat Constantin Mitroi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Incidentul a fost încadrat ca fiind electoral şi este cercetat. „În cauză, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, în care se fac cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

„Au mai fost incidente electorale, dar nu ca acesta. Nu vă pot da foarte multe amănunte deoarece am înţeles că ar fi şi dosarul în faza de urmărire. Din spusele dumnealui, era în faţa secţiei de votare, nu în secţia de votare aşa că aştepta să afle rezultatul pe secţia respectivă, moment în care a fost luat pe sus de organele de Poliţie. A fost încătuşat fără drept. Are câteva coaste rupte, a fost bătut. E un caz care nu dă bine pentru instituţie. Ar fi putut să fie luat cu tact”, a explicat avocatul Nicolae Bobu.

Vizualizări: 7,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: