S-au bătut la şcoală pentru un băiat

Cele două fete care au fost filmate în timp ce se bat într-o clasă din Motru s-au ales cu media scăzută la purtare. O sancţiune similară riscă şi cea de-a treia elevă implicată, cea care a filmat toate scenele şi apoi a publicat imaginile pe internet. Din primele informaţii, conflictul ar fi pornit din cauza unui băiat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că a făcut verificări la Colegiul Tehnic Motru după ce acest incident a fost făcut public. Totul ar fi pornit de la faptul că fetele erau îndrăgostite de acelaşi băiat. „Incidentul s-a petrecut într-o pauză. Sunt implicate eleve de clasa a XI-a. Conflictul are la bază interesul pe care fetele îl au pentru acelaşi băiat. După incident, fetele s-au împăcat. Familiile au fost aduse la şcoală. Sunt informate cu privire la ce s-a întâmplat. Regretă incidentul şi conducerea şcolii a decis sancţionarea lor cu scăderea mediei la purtare. Nu s-ar încadra la bullying pentru că acolo nu au un motiv real, conflictul nu se bazează pe o nemulţumire reală, ci are la bază doar dorinţa unei persoane de a umili şi de a-şi demonstra superioritatea faţă de colegi”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Scandalul s-a lăsat cu vizita Poliţiei în şcoală. Vineri, părinţii fetelor au fost chemaţi la şcoală, iar fetele, sancţionate. „A fost o altercaţie între două fete, o îmbrânceală. S-au luat măsuri de îndată. A fost chemată Poliţia. Au fost prezenţi şi părinţii elevelor implicate. A fost întocmit un referat către Comisia de prevenire şi eliminare a violenţei care s-a întrunit astăzi (n.r. vineri) şi propun avertismente scrise până în data de 20 decembrie, când va avea loc Consiliul Profesoral şi se va discuta cazul şi în Consiliul Profesoral. Incidentul s-a petrecut joi, pe 21 noiembrie, în prima pauză. De la un băiat a pornit conflictul”, a explicat Adela Ruşeţ, directorul Colegiului Tehnic din Motru.

Vizualizări: 3,447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: