Gorjean prins cu un transport ilegal de porci

Un bărbat de 47 de ani din Gorj a fost amendat de inspectorii sanitar-veterinari din Vâlcea cu 10.800 de lei, după ce a fost prins în trafic cu un transport ilegal de porci, au informat, luni, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

 
Potrivit sursei citate, bărbatul a fost depistat la un control efectuat de agenţii de la Rutieră în oraşul Horezu.

"În urma controlului efectuat autoutilitarei, poliţiştii au descoperit 15 suine de 15 - 40 de kg, pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale de transport sau sanitar-veterinare de atestare a provenienţei. La faţa locului au fost solicitaţi şi specialişti din cadrul DSVSA Vâlcea, aceştia procedând la eutanasierea şi îngroparea suinelor. De asemenea, aceştia au luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu o amendă de 10.800 lei, conform H.G. 984/2005", au precizat reprezentanţii IPJ Vâlcea.

În urmă cu o săptămână, doi agenţi de la Postul de Poliţie Prundeni au fost agresaţi fizic şi deposedaţi de arme după ce au încercat să oprească pentru un control, pe DN 64, o dubă în care erau transportaţi mai mulţi porci, mare parte din ei provenind din judeţe în care există focare de pestă porcină africană.

În Gorj au fost în acest an aproape 40 de focare de pestă porcină africană.

Vizualizări: 3,540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: