Gorjeancă lăsată fără 25.000 de euro. Cum a fost păcălită!

O gorjeancă nu va uita prea curând un telefon la care a răspuns şi o voce necunoscută a convins-o să dea unui alt necunoscut nu mai puţin de 25.000 de euro pentru „pile” într-un presupus accident comis de o rudă de-a sa. Cu destul de mult noroc, femeia ar putea să îşi primească banii înapoi pentru că cel care a păcălit-o a fost condamnat acum la închisoare de către magistraţii gorjeni, cu obligaţia de a-şi despăgubi adevăratele victime.

Viorel Carapcea este un constănţean care în anii trecuţi a fost judecat şi chiar condamnat iniţial la peste două decenii de puşcărie pentru o presupusă crimă în care ar fi fost implicat, la finalul procesului el fiind însă achitat.

În spatele gratiilor s-a apucat însă să dea telefoane la diverse persoane din ţară pentru a le cere bani cu care, în fals, urma să ajute rude ale acestora implicate în accidente rutiere inventate. A găsit naivi nu doar în Constanţa, ci şi la Gorj, acum fiind găsit vinovat de către judecători. Magistraţii gorjeni l-au condamnat la 3 ani de puşcărie pentru înşelăciune în formă agravantă, din luna aprilie el fiind deja în spatele gratiilor pentru alte isprăvi de acest gen. Instanţa a dispus confiscarea telefoanelor mobile pe care le-a folosit în diverse ocazii pentru a păcăli naivii care îi cădeau în capcana falsului accident rutier.

Din spatele gratiilor, bărbatul ar trebui să îşi despăgubească şi victimele, judecătorii fiind de acord cu solicitările depuse în acest sens la dosar de persoanele păcălite de Carapcea. „Admite acţiunile civile exercitate de părţile civile Bălăşoiu Lucreţia şi Ionescu Elena şi obligă inculpatul să plătească părţii civile Bălăşoiu Lucreţia suma de 25.000 euro, respectiv obligă inculpatul să plătească părţii civile Ionescu Elena suma de 5.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale. În baza art. 20 Cod pr. pen., ia act că persoana vătămată Dicu Speranţa nu s-a constituit parte civilă în cauză, prejudiciul fiind recuperat prin restituire. (…) Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, onorariile avocaţilor din oficiu din cursul urmăririi penale, procedurii de cameră preliminară şi judecăţii rămânând în sarcina statului şi urmând a se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Gorj”, se arată în decizia judecătorilor, care nu este definitivă.

Vizualizări: 6,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: