Gorjeni judecați la Constanța pentru trafic de droguri!

Patru gorjeni și un bărbat din Constanța au de dat explicații în fața magistraților după ce anchetatorii i-au trimis în judecată și îi acuză de trafic de droguri. Aceștia au fost prinși în flagrant în toamna anului trecut într-o parcare din București, dar procesul se desfășoară la Constanța, cercetările fiind făcute de procurorii structurii locale a DIICOT.

 Cătălin Căprăroiu, Petrică Stan, Gheorghe Spiridon, Manix Lăcătușu și Dumitru Daniel Stănoiu sunt cei pe care anchetatorii i-au trimis în judecată, din momentul prinderii în flagrant a acestora și până acum mandatele lor de arestare preventivă fiind prelungite succesiv de instanțele de judecată.

Indivizii sunt acuzați că au adus ilegal în țară, din Italia, peste 650 de grame de canabis și 3,5 grame hașiș. Dintre toți, cel mai cunoscut este Manix Lăcătușu, asta după ce în toamna lui 2013 el s-a luat la bătaie cu doi polițiști gorjeni într-un bar din Dănești. Oamenii legii fuseseră solicitați să aplaneze un scandal produs de acesta și un amic al său, pentru a aduce lucrurile sub control polițiștii trebuind să tragă atunci mai multe focuri de armă în aer. Manix Lăcătușu a fugit pentru o perioadă, dar în cele din urmă tot a fost prins de anchetatori și încătușat, la finalul procesului care a urmat el primind o pedeapsă cu suspendare. De soarta lui se interesează mai noi și autoritățile judiciare din Portugalia, care au cerut magistraților gorjeni încuviințarea formării unei comisii rogatorii care să îl ancheteze pe Lăcătușu și pentru isprăvile făcute în străinătate.

„Admite cererea de comisie rogatorie formulată de autoritatea judiciară portugheză – Comarca de Lisboa Norte în contradictoriu cu intimatul Lăcătuşu Manix, deţinut în prezent în penitenciarul Poarta Albă. Constată îndeplinit actul de procedură solicitat. Cheltuielile judiciare în cuantum de 30 lei, rămân în sarcina statului”, a stabilit instanța de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: