Gorjenii au liber la pescuit, parţial şi la vânătoare

Pasionaţii de pescuit din judeţul Gorj nu mai au nicio interdicţie pentru a prinde peşte. Perioada de prohibiţie s-a încheiat la sfârşitul lunii trecute. În această perioadă şi cei pasionaţi de vânătoare vor putea vâna căpriori, vulpi, dar şi… ciori.

Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj spun că nu mai sunt embargouri pentru cei vor să iasă la pescuit de aici înainte. “Prohibiţia s-a încheiat pe 30 mai, inclusiv, deci prima zi liberă a fost 31 mai. E liber la toţi peştii. În zona colinară şi de şes, pe ape de munte pescuitul este deschis. S-a deschis şi la păstrăv”, a declarat Nicolae Tonca, directorul AJVPS Gorj

Şi vânătorii vor putea să folosească armele în următoarea perioadă, însă gama animalelor care pot fi împuşcate este una redusă. “Nu prea avem sezon decât la căprior, din 15 mai până în 15 octombrie şi femela de la 1 septembrie până în 15 februarie. Şi la vulpe care se împuşcă tot anul. Cioara a început şi ea de la 1 iunie, restul deocamdată este oprit”, a mai spus Nicolae Tonca.

De la 1 august se poate vâna şi mistreţ, de la 1 octombrie fazani, iar de la 1 noiembrie pot fi vânaţi şi iepuri.      

SANCŢIUNI

Conform Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj, în perioada de prohibiţie, respectiv 1 aprilie-30 mai,  jandarmii gorjeni au aplicat un număr de 23 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6900 lei. De la începutul anului, până în prezent, au fost aplicate 44 sancţiuni. Au fost constatate şi 5 fapte de natură penală, fiind depistaţi un număr de 4 autori care pescuiau ilegal. De asemenea, au fost reţinute 14 plase de pescuit, o barcă cu vâsle şi câteva undiţe.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: