Gorjenii au primit carduri de energie, dar nu le pot folosi

Cardurile de energie oferite ca ajutor de stat anumitor categorii de gorjeni pentru facturilor la încălzire, electricitate dar și pentru achiziția de lemne și butelii dau mari bătăi de cap beneficiarilor. Aceste carduri au fost împărțite prin Poșta Română și tot prin poștă se fac și plățile, numai că în acest moment factori poștali nu au primit aparatura necesară.

Distribuirea card-urilor de energie în valoare de 1.400 de lei a început de la 1 februarie și beneficiază de acest ajutor pensionarii cu venituri mici, persoanele cu dizabilități, asistații sociali dar și cei care primesc alocații de susținere. Gorjenii au primit cardurile de la poștași și pot face plățile doar prin Poșta Română.

Cu cardurile în mână, beneficiarii din mediul rural nu le pot folosi deocamdată pentru că factori poștali nu au primit aparatura necesară ca să poată încasa facturile cu aceste carduri. 

”Cetățenii din comună au primit acest ajutor de la stat sub formă de carduri de energie, dar nu le pot folosi. Oamenii au venit peste mine la primărie ca să mă întrebe ce să facă cu ele. Am luat legătura cu cei de la Poșta Română prin intermediul cărora au fost împărțite și prin care se vor face și plățile și mi s-a spus că încă nu au venit cititoarele pentru aceste carduri care vor fi repartizate poștașilor în teren. Ar fi o posibilitate ca cetățenii să dea facturile și cardul poștașilor să le achite la sediu și să le aducă chitanțele dar e mai complicat. Ni s-a spus că achiziția pentru aceste cititoare s-a făcut și că așteaptă să le primească”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

Gorjenii care pot să folosească aceste carduri pot merge în sediile Poștei Române pentru a plăti facturile.

Vizualizări: 1,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: