Primele familii evacuate în Hunedoara după cutremurele din Gorj

Aproximativ douăzeci de localnici din comuna Aninoasa, din Hunedoara, au fost convinși de autorități să se mute din blocurile ce stau să cadă. Clădirile sunt vechi de 130 de ani, nu au fost reabilitate niciodată și au fost șubrezite de cutremurele care au avut loc în Gorj, în ultimele două săptămâni, dar care s-au simțit puternic și în Valea Jiului. 

 

Sunt, în total, aproximativ 600 de oameni ce trebuie evacuați din cele 11 blocuri cu câte un etaj, din Aninoasa. Clădirile sunt dărăpănate și riscă să cadă în orice moment. Luni, primarul din Aninoasa, prefectul județului Hunedoara și câțiva pompieri au fost în teren să convingă oamenii sa plece din locuințele nesigure. "Stăm într-un stres imens. Vrem sa ne mutăm până în toamnă măcar și sperăm să le consolideze primăria. Am dormit mai mult îmbrăcați și încălțați, cu copiii lângă noi. A fost groaznic când a fost cutremur si nu vrem să riscăm nimic", a mărturisit o femeie. "Pentru copii, vrem sa ne mutăm, că ne e frică. Poate oricând să se prăbușească blocul peste noi, Doamne ferește", a spus un alt localnic. 

Alții nu se grăbesc să plece. "Dacă nu a picat nimic, nu a plecat niciun perete, nimic, în casă, nu am de ce să plec. Mai stăm aici. Sa se mute mai întâi cei care chiar sunt în pericol", a spus un localnic. 

"Sunt aproximativ 20 de oameni care se vor muta până deseară. Au venit să vada exact ce e cu aceste containere pentru că ei credeau că nu au nimic aici. Au căldură, curent, paturi, au si bucătărie la comun, toalete, este curățenie. Trebuie să se mute din acele clădiri pentru ca nu sunt sigure. Vorbim de clădiri vechi, au 130 de ani. Așteptăm sa primim bani de la Guvern ca să le putem reabilita", a declarat primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca. 

Și prefectul din Hunedoara a încercat să le explice oamenilor că sunt mai în siguranță în containerele instalate pe terenul de sport din localitate. "Vor mai veni încă 80. Le-am explicat oamenilor că ne dorim să fie în siguranță, să-și crească copiii liniștiți aici până se vor consolida locuințele. Pe mine mă interesează ca toată lumea să fie în siguranță", a spus prefectul Călin Petru Marian.

Galerie foto











Vizualizări: 2,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: