Gorjenii cumpără conserve făcute în casă

Sezonul rece a sosit, iar gorjenii au găsit o nouă modalitate pentru a-şi valorifica produsele locale. Aceştia şi-au expus la vânzare conservele făcute peste vară.

Cumpărătorii nu au întârziat să apară. Cei care nu au apucat să îşi pregătească zacusca şi murăturile, preferă să le achiziţioneze: "Eu cumpăr în fiecare an. Zacuscă, castraveţi muraţi şi câteva borcane de dulceaţă. Mi se pare o variantă mai bună. Nu am timp să le fac eu, aşa că îmi iau câteva de poftă", a mărturisit o târgujiancă.

Preţurile sunt diverse, în funcţie de sortiment. Preţul unui borcan de dulceaţă începe de la 10 lei, pe când preţul unui borcan de zacuscă se poate ridica şi la 25-30 de lei.

La mare căutare este zacusca de hribi.

"Noi vindem an de an. Ne cer şi vecinii, vin şi oameni de la oraş. Cel mai mult ni se cere zacusca. Cu ciuperci, cu vinete, tocăniţă de legume. La murături vindem castraveţi muraţi şi conopidă. Asta se caută", spune un comerciant din comuna Stăneşti.

Vizualizări: 1,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: