Gorjenii stau în ţară de sărbători

După mulţi ani în care au cumpărat vacanţe în străinătate de sărbătorile de iarnă, gorjenii au ales în acest an locaţii din ţara noastră. De Crăciun şi Revelion sunt preferate pachetele turistice pentru Bucovina şi Maramureş.

Sute de gorjeni încep sărbătorile de iarnă chiar din data de 1 Decembrie. Petrec Ziua Naţională la spa sau jacuzzi. „De 1 Decembrie avem grup de turişti care o să meargă la Băile Govora. Vor sărbători Ziua Naţională la un complex hotelier. Aici, preţurile încep de la 1.800 de lei pentru trei nopţi de cazare, cu demi-pensiune. Au acces la spa, la piscină interioară, jacuzzi, merg la mânăstiri, la salină”, a explicat Virgil Dănăricu, agent de turism.

În ceea ce priveşte Crăciunul şi Revelionul, datorită voucherelor de vacanţă, mulţi dintre gorjeni au cumpărat vacanţe tot în România: „Pieţele de Crăciun din Viena. Preţul pleacă de la 195 de euro plus 95 de euro transportul cu autocarul. Sunt trei nopţi de Crăciun. Pot fi vizitate cele 17 pieţe de Crăciun din Viena. În România avem încasări pentru Maramureş şi Bucovina. Preţul pleacă de la 535 de lei, iar de Revelion ajunge la 860 de lei de persoană. Se vizitează şi mânăstirile din zonă, iar turiştii au o excursie pe Valea Izei”.

Cel mai scump sejur

Cea mai scumpă vacanţă de sărbători costă aproape 2.000 de euro. Au cumpărat acest pachet doi gorjeni care vor merge în Portugalia. „În acest an, după mult timp în care gorjenii au mers mai mult în afară, de această dată au solicitat locuri de cazare în România. Se datorează acestor vouchere de vacanţă care nu au fost cheltuite în vacanţa de vară şi se cheltuiesc acum. Am vândut pentru Portugalia, la Lisabona, două locuri, cu 1.700 de euro”, a mai transmis Virgil Dănăricu.

Vizualizări: 875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: