Gorjenii vând acțiuni să facă rost de bani în pandemie

Gorjenii fac tot posibilul să facă rost de bani. Este și cazul mai multor cetățeni care în plină pandemie și-au scos la vânzare acțiunile deținute la Automobile Dacia Pitești. Unii fac acest lucru pentru că au nevoie de bani, iar alții de frică să nu plătească taxe pentru dividendele primite.

Site-urile de profil sunt pline cu anunțuri de vânzare a unor certificate de acțiuni pe care gorjenii le dețin la Automobile Dacia Pitești. Este și cazul unui localnic din Glogova, care are nevoie de bani: ”Mai de mult s-au dat aceste certificate de acțiuni. Eu le am de la tatăl meu. Este vorba de 912 acțiuni la Dacia Pitești și vreau să le vând pentru că am nevoie de bani. Am văzut că mulți au de vânzare și se vând cam cu un euro acțiunea. Cer 900 de euro pe ele, dar le dau și cu 850 de euro, pentru că v-am spus că am nevoie de bani. Ele sunt bune. Noi am avut și la Oltchim și am luat bani frumușei pe ele. Am avut răbdare și le-am dat la preț bun, dar acum nu pot să mai aștept”.

Și un motrean și-a scos acțiunile la vânzare, dar nu pentru că ar avea nevoie de bani, ci de frica ANAF. ”Am 912 acțiuni la Dacia Pitești. Am primit și ceva dividende, dar nu le-am ridicat pentru că au fost puține și am auzit că trebuie să plătim ceva bani pe la ANAF și nu vreau să mă trezesc că am nu știu ce sume de plătit. Așa că mai bine la vând. Nu că aș avea nevoie de bani, dar mi-e teamă de ANAF. Eu cer 3500 de lei pe ele. Nu este nimic ilegal. E vorba de acele certificate care s-au eliberat demult și care au rămas la proprietari. Am văzut că mulți le-au scos la vânzare și am zis că poate se caută”, a povestit bărbatul din Motru.

În 2018, societatea SC Automobile Dacia SA anunța că nu intenționează să răscumpere propriile acțiuni, o astfel de intenție urmând să fie anunțată dacă va fi cazul. Acționarii Dacia pot să-și vândă acțiunile doar prin tranzacții directe către alți acționari sau către terți.

Vizualizări: 6,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: