Sindicaliști CE Oltenia: Vrem mai mulți bani pentru angajați. Munca este grea la noi

Angajații Complexului Energetic Oltenia speră la salarii mai mari în perioada următoare, deși compania are anual pierderi de sute de milioane de euro. Liderii de sindicat din cadrul companiei energetice vor să obțină o majorare de minim 10%, în 2021.

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, spune că nici nu se pune problema ca angajații să nu primească mai mulți  bani la salariu: ”Normal, am rămas în urmă cu alte instituții. La noi munca este grea. Oamenii au plecat, s-au pensionat, volumul de muncă este același. Normal că vom reuși o majorare anul viitor. Pierderile companiei nu sunt datorită salariatului care vine la muncă zi de zi, ci din cauza certificatelor. Ne-a afectat și pandemia, ce-i drept. Ne dorim măcar un 10%”, a spus Iovan la Radio Infinit.  

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că este necesar ca lefurile să fie majorate: ”Este obligatoriu ca salariile să crească. În privința productivității, această condiție o îndeplinim și este obligatoriu să crească. De asemenea, calitatea de energie va fi una mult mai mare față de acest an”, a spus Căldărușe.

Complexul Energetic Oltenia mai are în prezent aproximativ 12.000 de angajați, ținând cont că în ultima perioadă au fost mii de salariați care au părăsit sistemul și au plecat la pensie. 

Vizualizări: 2,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: