Transalpina, veșnic șantier doar cu numele. Ce promite iarăși Guvernul!

La 12 ani de când a început reabilitarea Transalpinei, Guvernul se laudă că a alocat bani să fie dus proiectul la bun sfârșit. A început pe când Ludovic Orban era ministrul Transporturilor. Acum a ajuns premier, dar cea mai înaltă șosea din țară tot nu e pusă în siguranță. Când a vizitat șoseaua, praful în ochii oamenilor a venit de la Alba, unde a fost asfaltată o porțiune din Transalpina. Pe raza județului Gorj, nicio mișcare.

Transalpina străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Pe raza județului Alba, șoseaua a fost asfaltată pe o porțiune de 30 de kilometri, lucrări despre care premierul Ludovic Orban a spus că au costat în jur de 16 milioane de lei.

Turiștii care au traversat cea mai înaltă șosea din țară în ultimii ani s-au lovit de restricții tocmai pentru că drumul figurează și acum, la 12 ani de la demararea lucrărilor care nu sunt gata nici în proporție de 80%, tot ca drum în șantier.

Șantier numai pe hârtie pentru că, în teren, în ultimii ani, doar „muncitorii” de pe indicatoarele cu drum în lucru au fost pe șosea.

Liberalii și Guvernul se laudă acum că au fost alocați bani pentru punerea în siguranță a Transalpinei mai ales că lucrările sunt atât de necesare pe tronsonul care străbate Gorjul și Vâlcea, zonele cele mai spectaculoase ale Transalpinei. Sunt porțiuni unde asfaltul s-a fisurat, se circulă pe o singură bandă și lipsesc parapeții. “Sigur, calitatea drumului lasă de dorit în anumite zone. Nu sunt finalizate practic toate lucrările, parapetul şi alte lucrări de susţinere a pereţilor”, a reacționat Orban, în vară, după ce a traversat șoseaua.

 “Actualul guvern al României, condus de Ludovic Orban, a alocat 16,3 milioane de lei pentru aceste lucrări, așa cum premierul a promis în vară, când a vizitat orașul Novaci și a traversat munții spre Ardeal. Autoritățile locale din Novaci, implicate în acest demers, consideră că finalizarea lucrărilor la cea mai înaltă șosea din țară, reprezintă un pas important în dezvoltarea turistică a zonei Novaci - Sebeș. Transalpina, pusă în valoare de calitatea si siguranța asigurată călătorului iubitor de natură, implică, sigur, includerea orasului Novaci și a Zonei Montane Rânca în circuite turistice europene, aspect considerat a fi o prioritate pentru primăria orașului nostru”, a fost anunțul Primăriei Novaci, lăudându-se pe Facebook cu imagini de la asfaltarea din Alba.

Vizualizări: 1,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: