Gorjul, fruntaş la vaccinarea împotriva rujeolei

Loc fruntaş pentru judeţul Gorj în privinţa campaniei de vaccinare antirujeolică. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Marius Boeriu, spune că autorităţile locale şi sanitare s-au mobilizat foarte bine, astfel că am reuşit să ne clasăm pe locul II privind procentul de vaccinare la nivel naţional.

Şeful DSP Gorj spune că problema o constituie în continuare comunităţile de etnie romă. „La o centralizare a datelor eram la un moment dat undeva pe locul II, după Dâmboviţa. Se lucrează, se centralizează datele, acoperirea medicală este pe anumite capitole peste 90%, la altele peste 80%, la unele peste 70%. Trebuie să ajungem la peste 90% la toate capitolele, la toate grupele de vârstă. Când spun pe locul II după Dâmboviţa, mă refer la procentul de vaccinare”, a declarat Marius Boeriu, şeful DSP Gorj.

Noroc avem şi pentru în Gorj, toate localităţile sunt acoperite de medici de familie. Potrivit informaţiilor de la DSP Gorj, nu avem nicio localitate care să nu aibă cel puţin un medic de familie. „Comunităţile rome sunt în continuare o problemă pentru că fie sunt plecaţi în străinătate, fie nu au acte sau este o cutumă la nivelul lor de a refuza să se vaccineze. Le e frică de tratamente, au tot felul de practici din astea ale lor. România trebuie să ajungă cu o acoperire vaccinală de peste 90%”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. 

Vizualizări: 819

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: