Gorjul mai are doar 3 firme mari. CEO e una din ele!

Gorjul a rămas cu trei mari agenţi economici, Complexul Energetic Oltenia, Artego şi Luzan. Potrivit directorului executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, Marin Ciumag, în momentul acesta, în judeţul Gorj mai există doar trei agenţi economici mari, toţi cu sediul la Târgu Jiu.

Societatea LUZAN are ca obiect principal de activitate „Comerţul cu ridicata al produselor din tutun“. Compania a ajuns la statutul de mare contribuabil ca urmare a colaborării cu producători precum British American Tabacco.

Artego este principalul exportator al judeţului, lider autohton pe piaţa benzilor de transport şi unul dintre cei mai mari producători de articole tehnice din cauciuc din lume. Firma este deţinută în proporţie de 75% de salariaţi, restul de 25% reprezentând alţi acţionari.

Complexul Energetic Oltenia este în top ca număr de angajaţi, peste 15.000 dar cu grave probleme financiare. Marin Ciumag, directorul executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj, a declarat pentru Gazeta de Sud că în judeţ îşi mai desfăşoară activitatea 218 agenţi economici mijlocii. La nivelul judeţului sunt înregistraţi în total, în prezent, 13.456 de agenţi economici. Dintre aceştia, doar o mie sunt inactivi.

Vizualizări: 2,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: