Bursa locurilor de muncă! Au lucrări în Târgu Jiu, dar nu au muncitori!

Un angajator din Dolj a oferit vineri, la sediul Agenţiei de Şomaj, peste 260 de locuri de muncă în construcţii. Firma a câştigat trei mari lucrări pe teritoriul municipiului Târgu Jiu şi are nevoie de forţă de muncă. Şomerii au părut interesaţi de ofertă însă nu le convine faptul că vor fi plătiţi în funcţie de cât muncesc.

Novara Impex SRL din Craiova se va ocupa de extinderea și modernizarea Tribunalului Gorj, a Penitenciarului Târgu Jiu dar și de construirea a două blocuri ANL. Pentru asta are nevoie de forţă de muncă masivă. Angajatorul s-a prezentat, vineri, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă  unde a discutat cu şomerii. Cele mai multe locuri de muncă oferite sunt în construcţii însă oamenii au posibilitatea să plece apoi în străinătate, să muncească pentru acelaşi angajator. ”Noi oferim și masă și cazare la cei care fac naveta și bonusuri. Cei buni au șansa de a lucra și în Germania pentru că noi mai avem lucrări și acolo, tot în construcții, la termoizolaţii”, a spus Liliana Bogdan, șef Serviciu Resurse Umane în cadrul Novara Impex SRL.

Femei dispuse să muncească în construcţii

Șomerii aflați în căutarea unui loc de muncă s-au declarat convinși de oferta angajatorului însă au cam strâmbat din nas când au auzit că sunt plătiți în funcție de cât muncesc. ”Din martie îmi caut un loc de muncă, am terminat șomajul și acum trebuie să găsesc că am și un copil în întreținere, minor și am înțeles că au nevoie în construcții. Eu sunt din Bolboși și prima dată am lucrat ca bucătar, apoi s-a închis cantina, am lucrat la Olservmin apoi la Minprest. De la Minprest m-au dat în șomaj și acum îmi caut altceva. Muncesc oriunde numai să mă plătească că am înțeles că ne plătesc în funcție de realizări, să vedem cum o fi asta”, a spus un șomer. Chiar și femeile s-au arătat dornice să muncească în construcții. ”Am muncit aproape 20 de ani pe piață, fără carte de muncă, pe 7 milioane și nu mai vreau, m-am săturat, nu-mi mai ajung banii. Sunt dispusă să fac și muncă de bărbat, dacă este nevoie, numai să-mi dea un salariu bun și o carte de muncă”, a spus o femeie.

La bursa organizată au participat și alți patru angajatori din județul Gorj, ]n total fiind scoase la bătaie 300 de locuri de muncă.


Galerie foto


Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: