Gradinița cu Program Prelungit Baia de Fier, în Ungaria

Programul Erasmus+ face parte din activitatea școlară a gradiniței nostre. În octombrie 2021, o echipă formată din patru cadre didactice a participat la o reuniune de formare și învățare, pentru o perioada de 5 zile, la Tab-Balaton, in Ungaria.

Este vorba despre activitatea proiectului: 2019-1-FR01-KA229-062121_5, ”Sa învățăm prin joc”. Am creat acest proiect pornind de la premisa că jocul este, pentru copii, un mod important de a se exprima și un factor esențial în dezvoltarea acestora.

Copiii învață, amuzându-se, diferite jocuri / instrumente de învățare specifice fiecărei țări, împărtășite acestora de profesorii lor. Limba proiectului este limba franceză. La reuniune au participat parteneri din Franța, Lituania, Macedonia.

Schimbul de experiență din Ungaria a fost benefic, contribuind la îmbunătățirea competențelor lingvistice, la dobândirea unor noi metode de predare-învățare, la cunoașterea sistemului de învățământ din școlile partenere. Au fost prezentate materiale video, PPT, CD cu diferite jocuri ale copiilor din scolile partenere.

Antrenarea elevilor și a profesorilor noștri în activități de anvergură internațională a dus la înțelegerea existenței și valorizarea pluriculturii, oferindu-le șanse de afirmare la nivel european.

Coordonator proiect, Prof. Radescu Maria

Vizualizări: 781

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: