Grămada de gunoi de la Târgu Cărbunești, în atenția poliției

Poliția din Gorj a anunțat că face cercetări cu privire la situația prezentată de jurnalistul Narcis Daju, care a filmat mii de tone de deșeuri care zăceau lângă stația de sortare a Salubris Gilort de la Târgu Cărbunești.

"La data de 9 martie a.c., conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări în legătură cu aspectele semnalate, la fața locului deplasându-se o echipă de cercetare, formată din polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, urmând a fi dispuse măsuri în consecință", a transmis IPJ Gorj.

După apariția reportajului, și Garda de Mediu Gorj a anunțat că a amendat firma cu 100.000 de lei.

Maria Dumitrașcu, directorul societății, nu a recunoscut nici că acolo sunt deșeuri adunate timp de mai mulți ani, nici că periodic acestea sunt arse ilegal. Mai mult, spunea că sunt aduse de vânt, deși în mod evident acolo este vorba de mii de tone.

Corpul de Control al ministrului Mediului, Costel Alexe, face verificări la societatea Salubris Gilort, a anunțat, marți, la Radio Infinit, fostul viceprimar al localității, Ion Fugaru.

Vizualizări: 1,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: