O școală renovată, alta ca și închisă. "Din păcate, nu mai sunt elevi“

Autorităţile locale din comuna gorjeană Licurici au obţinut finanţare prin GAL pentru reabilitarea unui corp din Şcoala Gimnazială Negreni. Aici vor fi mutaţi elevii de gimnaziu de la școala din Totea, pentru că numărul acestora a scăzut considerabil şi nu se mai justifică existenţa claselor.

Cei 16 elevi de gimnaziu care învaţă în prezent la Şcoala Gimnazială din Totea vor merge de la toamnă la Şcoala Gimnazială de la Negreni. În satul Totea va funcţiona numai învăţământul primar. "Din păcate, nu mai sunt elevi. Numărul acestora scade considerabil de la un an la altul. Avem învăţământ simultan la şcoala din satul Totea, iar la gimnaziu au mai rămas 16 elevi pe care o să-i mutăm în satul Negreni", a precizat viceprimarul cu atribuţii de primar din comuna Licurici, Vasile Măciucă.

Şcoala de la Negreni va fi reabilitată şi în toamnă va fi gata să-şi primească elevii. "Un corp al şcolii din Negreni va fi reabilitat. Este un corp mai vechi şi îi schimbăm acoperişul, o să-i facem izolaţia termică şi reparaţii la cele două săli de clasă. Şcoala de la Negreni arată foarte bine. Acest corp era problemă. Am primit o finanţare pe GAL de 300.000 de lei. Banii sunt bineveniţi, mai ales că o să aducem aici şi elevii de gimnaziu de la Totea", a mai spus Vasile Măciucă.

De precizat este faptul că în comuna Licurici mai sunt aproximativ 160 de elevi care învaţă la simultan, chiar şi câte patru clase în cele trei unităţi de învăţământ din Negreni, Totea şi Licurici.

Vizualizări: 1,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: