Asigurare de sănătate pentru profesorii din Gorj

Tot mai mulți dascăli din județul Gorj își fac asigurare de sănătate. Pentru că se îmbolnăvesc la catedră, profesorii aleg să încheie polițe și să primească ajutor când au nevoie. Deja, în jur de 1.500 de cadre didactice din Gorj au asigurări de sănătate și mulți dintre profesori urmează să beneficieze de aceasta.

Cel mai mare ajutor pe care îl poate primi un dascăl în caz de probleme grave de sănătate este de 5.000 de lei. În acest moment, 1.500 de salariați din învățământul din județul Gorj au încheiat polițe care acoperă eventuale tratamente medicale. „A fost o negociere făcută de către Sindicatele Libere din Învățământ cu o societate de asigurări pentru asigurare de grup preconizată la undeva la 120 de mii de asigurați. Această asigurare se adresează atât membrilor de sindicat, precum și dependenților acestora, soțul, soția, copilul sau părinții. Sunt ajutoare care se dau, nu le punem pe cele extreme în caz de deces, pentru boli cronice, până la 5.000 de lei decontează această societate, până la 1.000 de lei pe an analize medicale sau schimbarea ochelarilor, pentru spitalizare se acordă 40 de lei pe zi pentru fiecare zi de concediu medical”, a explicat Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

Polițele au fost plătite de sindicat, din cotizația profesorilor. S-a ajuns la această soluție pentru că sindicatul nu putea oferi un sprijin substanțial în caz de îmbolnăviri mai ales că numărul celor care dobândesc probleme de sănătate la catedră crește cu fiecare an. „Pentru membrii de sindicat, asigurarea am făcut-o noi din cotizația membrilor de sindicat. Ne-am bucurat și am mers pe această formă de asigurare pentru că din acea cotizație abia puteam să acordăm ajutoare de 300 de lei pentru un deces în familie, pentru alte probleme de sănătate 500 de lei. Foarte puțin în comparație cu costurile care există. Deja avem foarte mulți colegi care a probleme de sănătate și deja au trecut pe la noi să înainteze dosarele pentru asigurare, și au probleme grave”, a mai declarat Constantin Huică, la Emi TV. 

Vizualizări: 1,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: