Greu la deal cu boii mici şi la vale cu cei voinici!

Deşi mai este mult până la alegerile viitoare unii au început de mult campania electorală. Opoziţia a început-o imediat după ce a realizat că a pierdut alegerile parlamentare şi pe cele prezidenţiale. O perioadă a fost fiecare pe contul lui pentru că sperau ca din cauza crizei de care ştiau toţi va cădea într-un fel sau altul guvernul şi atunci vor ajunge într-un fel sau altul din nou la putere.

Calculele lor n-au avut în vedere faptul că Boc, aşa mic şi neînsemnat cum pare, va rezista mai mult decât oricine în ring încasând lovituri şi din afară şi din interior ca să nu mai pun la socoteală ghionturile pe care nici nu cred că le mai simte. În momentul când opoziţia ţinută departe de caşcaval, căci pentru ce altceva credeţi că se duce bătălia politică, a constatat că nu mai este nici o speranţă de câştig din fronturi duse fiecare pe linia lui şi-a călcat pe orgolii şi s-a adunat într-o coaliţie din interiorul căreia crede că va accede la putere înainte de 2012. Totul ca să poată menţine trează furia poporului faţă de austeritate şi faţă de măsurile care au însoţit-o trecând clar deoparte şi nemairecurgând la vechea stratagemă prin care se sprijineau pe furiş unii pe alţii ca să pozeze în partide definite politic şi ideologic opoziţia mizează pe faptul că oamenii sătuli de actuala guvernare vor vota orice nu are nimic de-a face cu ea. În bună parte gândirea este corectă.

De-a lungul vremii s-a demonstrat că într-adevăr după o guvernare grea urmează la putere opoziţia care nu trebuie să promită mare lucru decât revenirea la standardele de dinainte de criză.

Pe cealaltă parte, puterea are probleme mult mai mari faţă de opoziţie şi mă refer la principalul partid de guvernământ care, într-o vreme ca acesta când toţi ceilalţi fac front comun împotriva lor şi-au găsit să se reformeze dar nu aşa de faţadă ci de la rădăcini. După cum merg lucrurile şi după declaraţiile celor implicaţi în acest lucru cred că PDL-ul în dorinţa lui de reformare va merge până acolo încât se va autodevora micşorându-şi singur şansele la alegerile din 2012 dacă ele vor fi atunci! Cel care va lămuri lucrurile va fi congresul partidului din primăvară în urma căruia ori se sparge partidul, ori îşi va păstra unitatea şi va fructifica eventuala revenire economică, care dacă nu se va simţi în buzunarele populaţiei va influenţa negativ votul pro PDL. Opoziţia reunită în ghiveciul actual care se cheamă alianţă sau alianţe, nici nu ştiu cum este mai bine să le zici, nu este atractivă pentru electoratul conştient de importanţa votului său pentru că nu are lideri credibili.

Ponta autointitulat viitor premier este perceput ca un personaj infantil, manevrat de Năstase şi Iliescu, personaje sinistre de numele cărora se leagă decapitarea industriei moştenite de la Ceauşescu.

Antonescu, autointitulat viitorul preşedinte al României, este un personaj orgolios dispus să sacrifice orice pentru un scop  al său, îşi va eroda discursul  din cauza lipiturii de stânga care-l va urmări mult timp de acum înainte. Deocamdată PDL-ul stă mai bine la nominalizaţii pentru Cotroceni pentru că nu are niciunul. Cât despre alegerile parlamentare care vor precede pe cele prezidenţiale  greu de spus cine va putea forma majoritatea  cu toate alianţele făcute şi poate desfăcute până atunci!

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: