Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Greva din CFR şi fojgăiala din energie

„Nu-i e bine vacii noastre, că vine tata cu pielea pe băţ” zicea demult  un bătrân înţelept ori de câte ori mirosea că se întâmplă ceva neplăcut. Aşa zic şi eu acum, când aud că la Braşov ceferiştii au declanşat greva spontană  pentru că nu şi-au mai primit salariile de mai mult timp şi pentru că peste 6000 de angajaţi vor pleca un timp acasă. Miile de salariaţi ai celor trei companii ale CFR  au ajuns la fundul sacului şi au descoperit gaura prin care s-au scurs de-a lungul timpului banii destinaţi lor. Furăciunile marca Necolaiciuc şi nu numai făcute de-a lungul timpului au dus lucrurile acolo unde nu mai pot funcţiona. Salariaţii care nu-şi iau acum banii şi cei care vor pleca acasă nu au nici o vină că lucrurile au ajuns în această situaţie. Pentru că nu au nici o putere au recurs la singurul lucru care le era la îndemână, greva care, spontană sau nu, a enervat pe toată lumea.

De-a lungul timpului, afacerile cu CFR ale unor apropiaţi ai tuturor partidelor politice  care se perindă la guvernare au fost de notorietate şi de-a dreptul penale, dar în puşcărie nu a intrat nimeni. Însă, în compensaţie, riscă să intre acolo „acarul Păun”, care a oprit ieri trenurile în gara Braşov şi care a fost acuzat de oficialul ministerial de atentat la siguranţa călătorilor. Mai mare râsul. Nu numai la CFR s-a furat, ci în toate domeniile rămase în proprietatea statului. Metoda era simplă şi mergea de la falimentare până la cumpărare pe câţiva crăiţari.Ce se întâmplă acum în CFR se va întâmpla şi în energrie cât de curând, mai ales în judeţul Gorj, unde de-a lungul timpului de cele două complexuri energetice, de mine şi cariere s-au lipit tot felul de căpuşe care au supt până la nivelul în care entităţle energetice pe cărbune abia îşi mai trag sufletul. Nu mai este un secret pentru nimeni că şi Rovinariul şi Turceniul au fost curtate pentru a putea fi cumpărate, că cei interesaţi şi-au deplasat în teritoriu oameni pe care au încercat şi continuă să încerce să-i naturalizeze, aşteptând ca la momentul oportun să  preia cu ajutorul banilor frâele puterii politice prin care să-şi tragă partea din energie. De această dată, pe faţă, că nesimţirea  e mare. Până atunci  nu-i costă prea mult să „agaţe” tot felul de papagali aterizaţi din greşeală în posturi cheie care se comportă ca în proverbul: ”Când ţiganul a ajuns împărat, întâi pe tat-său la tăiat”! În condiţiile în care fojgăiala e mare, iar caşcavalul e gras, dar din ce în ce mai mic, Sarcina gorjeană din jurul energiei acţionează ca un paianjen, dezbină şi...stăpâneşte!?

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: