Guvernul Dăncilă, la a patra moţiune de cenzură

Cea de a şaptea moţiune de cenzură din actuala legislatură şi a patra împotriva Cabinetului Dăncilă este dezbătută joi în plenul Camerelor reunite. Moţiunea de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, depusă în 1 octombrie, porneşte, conform iniţiatorlor, ”de la o realitate incontestabilă. Guvernul nu mai are majoritate parlamentară şi nu mai are legitimitatea politică pentru a guverna ţara.

Liderii PSD spun ferm că moţiunea nu va trece, în timp ce opoziţia este sigură de succes mizând pe voturi în plus peste cele 237 ale semnatarilor şi implicit peste minimul de 233 necesare.

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi în sală la dezbaterea şi votul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, liderul social-democraţilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că îşi doreşte foarte mult ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de către Parlament, arătând că, în cazul în care acest document va fi votat, în jurul PNL va fi construit un guvern care va asigura o "tranziţie serioasă, ordonată, până la alegerile parlamentare".

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: