Hobby-urile și cumpărăturile pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit

Multe studii dezvăluie că muzica, sportul, drumețiile și, în general orice hobby, pot oferi multiple beneficii persoanelor care se luptă cu depresia sau anxietatea și sigur vă pot ajuta să recăpătați buna dispoziție. Cumpărăturile îmbunătățesc starea de spirit?

Cumpărăturile pot fi relaxante

Ați avut vreodată o zi grea, apoi ați vizitat un magazin, online sau în persoană, ați cumpărat ceva și, dintr-o dată, starea de spirit s-a înălțat? Atenuarea tristeții sau a unui sentiment neplăcut poate fi doar la o achiziție distanță.

Un șir de rapoarte și sondaje sugerează că, într-adevăr, cumpărăturile pot ajuta la atenuarea sentimentului de tristețe și la minimizarea impactului unui eveniment stresant care se profilează.

Cumpărăturile necesită timp și concentrare, indiferent dacă se fac online sau în magazinul preferat. Trebuie să vă gândiți la ceea ce vreți sau aveți nevoie și vă concentrați pe ceea ce vă doriți și nu pe factorii de stres din viața dumneavoastră.

Dacă ați simțit că totul scapă de sub control în ultima vreme, o zi de cumpărături la Vivantis ar putea ajuta.

O rochie frumoasă sau nuanța perfectă de ruj, un ceas la modă sau un parfum de lux vă pot face să vă simțiți uimitor.

Simpla căutare vă poate face să vă simțiți bine și dacă nu aveți fonduri chiar atunci. A privi mărfurile expuse în “vitrinele” online este de ajuns să vă ia gândul de la problemele de moment.

Studiile au arătat că procesul de căutare și cumpărare a unor articole care ne interesează determină creierul să elibereze mai multă serotonină. Aceasta este o substanță chimică care vă face să vă simți bine.

Data viitoare când veți avea o zi proastă și veți căuta o cale de a vă schimba dispoziția, încercați platforma online eBay. Explorați categoriile populare de modă, frumusețe și sănătate, casă și grădină, electronice sau colecții și artă. Cu siguranță veți uita de toate supărările de peste zi.

Cumpărăturile și hobby-urile mențin o stare de fericire

Este surprinzător cum toate cumpărăturile pentru noi înșine și pentru cei dragi ne pot ajuta să reducem anxietatea, stresul și să ne stimulăm starea de spirit.

Cercetările arată că atunci când facem cumpărături și achiziționăm ceva ce ne dorim cu adevărat, creierul nostru este plin de dopamină. Aceasta ne oferă un sentiment de control sau chiar un sentiment de fericire. 

Cu toții avem nevoie de hrană, adăpost și îmbrăcăminte, dar chiar și în afara nevoilor de bază pe care le împărtășim cu toții, s-ar putea să descoperiți că există lucruri de cumpărat necesare pentru hobby-ul dvs., care poate fi un alt tip de satisfacție.

Muziker vă poate ușura îndeplinirea unei asemenea nevoi care vă permite să atingeți anumite obiective și să aveți experiențe unice. Oferta de instrumente muzicale, articole pentru activități de agrement și sport satisface necesarul pentru o paleta largă de hobby-uri, de la artă până la creșterea animalelor.

Știm deja că muzica reduce stresul. Dacă vă simțiți anxios sau stresat, muzica calmă vă poate ajuta să vă relaxați mintea. Și participarea la crearea muzicii ne poate crește fericirea și ne poate ajuta să ne înțelegem mai bine cu ceilalți.

Muzica ne poate face să ne simțim mulțumiți și ne poate îmbunătăți sănătatea. 

Indiferent dacă o interpretați sau o ascultați, muzica vă poate face fericiți pe dumneavoastră și cei din jur.

Drumețiile sau mersul cu bicicleta, pescuitul sau sporturile de apă sunt activități care vă pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, dar au și puterea de a vă ridica starea de spirit.

Petrecerea timpului în aer liber reduce stresul, calmează anxietatea și poate duce la un risc mai scăzut de depresie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Stanford.

Oamenii cu diverse hobby-uri se bucură de bună dispoziție și sunt mai puțin stresați chiar și la câteva ore după timpul de recreere.

Tipli vă stimulează starea de spirit

Tipli vă poate ține mintea ocupată și departe de stres cât timp aveți nevoie. Portalul de cashback vă prezintă gama de produse a tuturor magazinelor partenere. Mai mult, vizitând magazinele preferate prin intermediul portalului Tipli, primiți bani înapoi din prețul plătit pentru fiecare achiziție. Recompensele vă vor face să vă simțiți mult mai bine.

Tipli adună pentru dvs. cupoane de reducere și oferte aplicabile în magazinele partenere. Folosind coduri de reducere de la Tipli într-un magazin care oferă recompense, dvs. veți economisi considerabil la cumpărăturile online și totodată vă veți îmbunătăți starea de spirit.

De asemenea, vă puteți păstra starea de bună dispoziție primind bani înapoi. Spre deosebire de reduceri, cashback-ul vă oferă posibilitatea să primiți bani înapoi, indiferent de promoțiile existente. 

Cashback sau “ bani înapoi” reprezintă rambursarea unui anumit procent din valoarea mărfurilor cumpărate. Uitați de stres!

Vizualizări: 698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: