Ideea unui gorjean, aplicată de Comisia Europeană

Viitorul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leven, a promis luni că una din primele măsuri pe care le va lua este adoptarea unui mecanism de tip MCV la nivel european pentru protejarea statului de drept. Aceasta a fost o condiție pentru a-i susține candidatura pusă de noul grup Renew Europe din Parlamentul European condus de Dacian Cioloş.

“Ce știe mai puțină lume este că ideea îi aparține colegului meu Alin Cristian Mituta care a prezentat-o în programul lui de candidatură pentru alegerile interne, iar apoi aceasta a fost preluată în programul Alianței USR PLUS”, a dezvăluit Vlad Voiculescu, cel care a coordonat campania USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.

Mituța, care este de loc din Novaci, județul Gorj, a fost și candidat la alegerile europarlamentare, dar nu a prins loc eligibil. Lucrează însă pe cabinetul europarlamentarului Dragoș Tudorache. “Alin este de altfel cel care a coordonat în timpul campaniei electorale activitatea de conținut și mesaje a Alianței, fiind cel care a contribuit cel mai mult la programul electoral al Alianța 2020 USR PLUS. Cu idei bune și oameni competenți România chiar poate conta la nivel european”, a mai susținut Vlad Voiculescu într-un mesaj postat pe pagina de socializare. (A.M.)

Galerie foto


Vizualizări: 2,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: