Idioții de la guvernare

Lucrez la o firmă care face eforturi uriașe să își plătească taxele la zi, precum și celelalte datorii. Nu am dat niciodată țeapă nici statului, nici tipografiei, nici salariaților, nici altor furnizori. Nu e simplu într-o țară ca România, pentru că trebuie să reduci costurile, inevitabil calitatea ziarului scade și atunci te întrebi dacă are vreun rost să continui. O faci cu gândul la cititori, la colegi, dar la un moment dat idioții de la guvernare ne vor învinge.

Și o să mă refer acum la idioții din Ministerul de Finanțe și la cei din Ministerul Muncii. Ăia care umflat sute de mii de salarii de bugetari, fără să se întrebe de unde. Ăia care au triplat salariile parlamentarilor, primarilor, miniștrilor. Ăia care au inventat zeci de mii de posturi bine plătite la stat, pentru oameni care nu fac decât muncă de partid. Ăia pentru care o firmă mică muncește un an, cu șapte-opt salariați, ca să le dea lor salariul pe o lună. Pentru că da, în România sunt oameni care nu muncesc nimic și primesc salarii de peste 30.000 de lei pe lună. Și da, în România sunt o sută de mii de oameni cu pensii speciale, care consumă cât celelalte milioane de pensionari la un loc.

Oamenii ăștia de la guvernare distrug orice perspectivă de a munci cinstit în România. Au mărit salarii ca înecații la stat, iar acum, văzând că nu sunt bani, se uită spre firmele private. Ce le-a dat acum prin cap celor de la Finanțe? Să propună închisoare de la 1 la 6 ani pentru cine întârzie mai mult de 30 de zile cu plata taxelor. Sigur, ar fi ideal ca toată lumea să își plătească taxele la timp. Dar atunci când tu, statul, blochezi investițiile publice pentru a-ți umfla niște zeci de mii de bugetari privilegiați, trebuie să te gândești că poate niște firme de construcții nu-și vor mai putea plăti taxele la timp.

Sigur, pe ei nu îi interesează. E simplu să spui: șase ani de închisoare. Proști sunt cei care o să riște. Cred că soluția rațională este să închidem toți firmele, până când vom avea din nou guvernanți responsabili. Acum muncim cu toții pe brânci ca să plătim niște idioți care ne conduc spre pierzanie.

Vizualizări: 1,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: