Oul zdruncină PSD

Românul e tolerant din fire, iar dacă depinde în vreun fel de stat închide ochii la tot ce înseamnă furt din banul public. Nu cred că oamenii care l-au votat pe Dragnea nu au văzut că are un palat cât o catedrală, nu cred că nu s-au prins că e făcut din bani furați. Câtă vreme le merge ajutorul social, leafa de bugetar sau pensia, care e problema? Preferă să se uite la cele șase-șapte case ale lui Iohannis, care toate la un loc nu fac cât palatul lui Dragnea. Și să nu uităm că baronul de Teleorman mai are și un hotel, și o insulă, și niște proprietăți prin Brazilia.

Lucrurile se schimbă însă pentru PSD acum, când prețurile au luat-o razna. Oul de 30 de bani a sărit de un leu, pe ici, pe colo se apropie de doi lei. Pâinea s-a scumpit, lactatele s-au scumpit, carnea s-a scumpit. Și cartofii, și fasolea. De fapt, toate s-au scumpit, iar românii care merg la piață încep să se uite cu alți ochi la Dragnea.

Și să vedem ce va fi după 1 ianuarie, când amenzile de circulație vor crește cu 30%. Un șofer prins că vorbește la telefon sau fără centură va scoate sute de lei din buzunar. Unul care greșește grav va fi amendat cu câteva mii de lei. De când și-au făcut salariile alea babane, parlamentarii nu mai au simțul realității și nu realizează că mulți români trăiesc din salariul minim de 1.100 de lei. Iar unii nu îl au nici pe ăsta.

PSD este vizibil îngrijorat de faptul că prețurile au luat-o razna, motiv pentru care au abordat subiectul și în ședința de guvern. În stilul cu care ne-au obișnuit, liderii partidului încearcă să ne convingă de faptul că este undeva o conspirație, că această creștere a prețului la ou nu este cauzată de costuri mai mari. Cât o să se mai uite oamenii în gura lor? A fost conspirația scumpirii energiei electrice, conspirația scumpirii gazelor, conspirația creșterii prețurilor la alimente. Din conspirație în conspirație, o să ajungem să avem salarii mai mari cu 25% pe hârtie, dar coșuri de cumpărături pe jumătate goale, pentru că toate s-au scumpit.

Mi-e greu să înțeleg ce urmărește PSD. Să fi băgat România în gard prin măririle necontrolate de salarii în sistemul bugetar, doar ca să închidă unii ochii la dosarele lui Dragnea? Nu poate fi numai atât. Se urmărește destabilizarea României, o țară importantă în raporturile dintre NATO și Rusia? Parcă e prea mult. Să fie doar multă prostie în capetele din guvern? Nu este exclus. Rămâne de văzut cum va arăta România la ieșirea din iarnă, când efectele actualei guvernări vor fi mult mai clare.

Vizualizări: 1,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: